Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας με το έργο «Τρομπόνι» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς μένοντας πιστοί στη φιλοσοφία ότι η παρουσία του ΚΘΒΕ στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας αλλά και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζουν το έργο «Τρομπόνι», του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή και πρωταγωνιστή τον Τάσο Πεζιρκιανίδη, το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 6.30μ.μ. κ’ 9.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €
ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ : 8 €
Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.
Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. τις εργάσιμες μέρες και ώρες

ΥΠΟΘΕΣΗ Ο Πελοπίδας, «το καλύτερο τρομπόνι» μιας επαρχιακής μπάντας, η Ευτυχία που ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή στην πρωτεύουσα, δυο άντρες «λάτρεις» της μουσικής και του γέλιου και ένας μέντιουμ μελλοντολόγος, «στροβιλίζονται» στους ρυθμούς μιας μπάντας που παίζει χωρίς διαλείμματα.
To “Τρομπόνι” -έργο σταθμός- επίκαιρο όσο ποτέ, φανερώνει με εύστοχο και κωμικοτραγικό τρόπο μια αποκαλυπτική ψυχογραφία του νεοέλληνα σε κρίσιμες κοινωνικά στιγμές.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ «Μη φοβάστε… Μπήκε νόμος εδώ μέσα, μπήκε τάξη»
Είναι οι τελευταίες φράσεις του έργου και τις εκστομίζει εκπρόσωπος της αστυνομικής εξουσίας. Αξίζει να αναφέρω ότι το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Το πολίτευμα τότε, συγκεκριμένα το 1973, ονομαζόταν δικτατορία. Σήμερα βέβαια, που το έργο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, το πολίτευμα ονομάζεται δημοκρατία.
Μάριος Ποντίκας

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Ένα Τρομπόνι που από μέσα του ξεπηδούν όνειρα, ελπίδες, γέλια και αμαρτωλά μυστικά.
Ένα Τρομπόνι που με τον ήχο του καλύπτει τους εφιάλτες, τους φόβους και τις κραυγές.
Ένα Τρομπόνι που κρύβει τη βία, την καταπίεση και την σκληρότητα.
Ένα Τρομπόνι καναπές για βολεμένες συνειδήσεις.
Ένα Τρομπόνι που όταν σταματά να ηχεί αποκαλύπτει τον παραλογισμό και την παράνοια της εξουσίας.
Δημήτρης Σακατζής

ΔΙΑΝΟΜΗ: Τάσος Πεζιρκιανίδης (Πελοπίδας), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ευτυχία), Βασίλης Σπυρόπουλος (1ος Άνδρας), Δημήτρης Κολοβός (2ος Άνδρας), Τάσος Πεζιρκιανίδης (3Ος Άνδρας).

Eυχαριστούμε:
τον κ. Νίκο Χορταρέα για τη συμμετοχή του στο βίντεο της παράστασης στον ρόλο του Μέντιουμ-μελλοντολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.