Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΣΒΒΕ: «Σύλληψη επιχειρηματία Γιώργου Φιλίππου, μία άστοχη σύλληψη άνευ ουσίας»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με λύπη του πληροφορήθηκε τη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία κ. Γ. Φιλίππου, ιδιοκτήτη της ιστορικής επιχείρησης της Θεσσαλονίκης Φίλκεραμ – Johnson, για τη μη απόδοση ΦΠΑ προς το δημόσιο.  Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η πολιτεία δεν έλαβε υπόψη της τα ανυπέρβλητα προβλήματα που μπορεί να έχει μια επιχείρηση, που τελεί υπό πτώχευση και στην οποία το Δημόσιο οφείλει περίπου 700.000 € και συνεπώς προέβη σε μια σύλληψη άνευ ουσίας.  Ο ΣΒΒΕ συμφωνεί απολύτως με την πληρωμή των χρεών των επιχειρήσεων μελών του προς το δημόσιο, αποτελεί άλλωστε πάγια θέση του, από την οποία και σήμερα δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι ανυποχώρητος.
Όμως, για επιχειρήσεις όπως η Φίλκεραμ, που τα προβλήματά της είναι γνωστά σε όλη τη Θεσσαλονίκη εδώ και τρία χρόνια, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη επιείκεια στην αντιμετώπιση του ηλικιωμένου Προέδρου της. Αν μάλιστα αναλογιστούμε τη σημαντική επιχειρηματική αλλά και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του συγκεκριμένου επιχειρηματία τα τελευταία 50 χρόνια, και τον πολύ μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που δούλεψαν και συνταξιοδοτήθηκαν από την επιχείρηση, τότε είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η προσωπική ταλαιπωρία του κ. Φιλίππου και ίσως οι φορολογικές αρχές να μην είχαν προβεί στην, κατά τα άλλα άστοχη, σημερινή τους ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.