Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Ο κ. Τίποτα απειλεί και προκαλεί την κοινωνία της Β.Α. Χαλκιδικής"

*Ποιοί είναι οι "κάτοικοι";
Και ποιοί είναι οι "τραμπούκοι";
Αυτός ο ευλογημένος τόπος έχει ώς φαίνεται ένα μοναδικό προνόμιο, να σύρεται σε σκηνικά βίας και να διασύρεται από κάποιον που δεν εκπροσωπεί ΤΙΠΟΤΑ, εκτός βέβαια από τον ίδιο του τον εαυτό...  Από κάποιον που μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Βόλο... (ακούστε τον ίδιο να το λέει σε ραδιόφωνο του Βόλου, στο 25ο δευτερόλεπτο...), ανδρώθηκε «επιχειρηματικά» στη Θεσσαλονίκη...και ήρθε για να «μονάσει ακτιβιστικά» στο κατώφλι του Αγίου Όρους...περιφερόμενος αλλά όχι συμπεριφερόμενος ως γνήσιος Ιερισσιώτης...!
«Ατάραχος» φαινομενικά από τη γενική κατακραυγή των Μαδεμοχωριτών προς το πρόσωπο του, συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα, αποκαλώντας τους τραμπούκους και απειλώντας με «χειρότερες εικόνες» από αυτές, που ζήσαμε την περασμένη Τρίτη, μιλώντας χθες στο tv-xalkidiki. Παράλληλα συνεχίζει να παραποιεί την πραγματικότητα, θέλοντας να εμφανίσει τον εαυτό του, ως φορέα εκπροσώπησης δήθεν «χιλιάδων» κατοίκων της περιοχής, την ώρα που όλη η Ελλάδα έμαθε πως οι τοπικοί συνεργοί του, στον παραλογισμό, που τον διακρίνει είναι μόλις 30-40 άτομα...

ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Ο κ.ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ «ΧΙΛΙΑΔΕΣ»;;; Ο κ.ΤΙΠΟΤΑ λοιπόν, «αιφνιδιασμένος» από την αποστροφή και την περιθωριοποίηση των απόψεων και των «δράσεων» του απο τους Μαδεμοχωρίτες,χάρη στις ποικίλες γνωριμίες του, επιχειρεί να βάλει στο παιχνίδι, δυνάμεις εξω από τη Χαλκιδική. Ήδη επαγγελματίες διαδηλωσάκηδες- ακτιβιστές και λοιποί μνηστήρες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, έχουν προαναγγείλει την κάθοδο τους στη Χαλκιδική, το προσεχές Σαββατοκύριακο για να αμαυρώσουν και όχι για να «γιορτάσουν», όπως λένε και γράφουν παραπλανητικά την ιστορική επέτειο του 1821. (Δείτε εδώ και εδώ)
Έτσι μέσα σε όλα τα τραγελαφικά που βλέπουμε από την πλευρά τους, θα ζήσουμε και αυτό: Τους μηδενιστές εννοιών όπως «πατρίδα» και «έλληνισμός», να έρχονται μέσα στον τόπο μας για να καπηλευτούν μια ιστορική επέτειο, που είναι συνδεδεμένη με την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Αυτοί που κάνουν προσφυγές στα ευρωπαικά δικαστήρια για τη μη αναγνώριση της «τουρκικής ένωσης Ξάνθης», απο τον Άρειο Πάγο... (Δείτε εδώ) Αυτοί βιώνουν τη θεία δίκη τους, όσων κατηγορούν και μάχονται κατά... Να «παρελαύνουν» ανήμερα εθνικής επετείου, ενώ έχουν κάνει τόσο «αγώνα» για την κατάργηση του θεσμού

ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;;; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Αν και διαδίδουν τα όνειρα τους ... σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Κιλκίς, (Δείτε εδώ) η τοπική κοινωνία ενωμένη, όπως το 2003... σα μια γροθιά δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα «εκδρομέα του Σαββατοκύριακου», να διαταράξει την αναπτυξιακή της προοπτική.
Οι Μαδεμοχωρίτες καλωσορίζουν τους «παράξενους» και φυτευτούς επισκέπτες της περιοχής τους και συνιστούν σε όλους τους θερμόαιμούς ...ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!
Οι πολίτες του δήμου Αριστοτέλη μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες, πήραν τις αποφάσεις, που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου τους. Αφήνουν πίσω τους το θέατρο σκιών της δήθεν οικολογίας και κοιτούν με αισιοδοξία τη συνέχεια, αυτής της πολύ δύσκολης πορείας, που έχουν μπροστά τους. Μια πορεία χαραγμένη μέσα από όσα προβλέπει το σύνταγμα της χώρας.

Το ποτάμι αυτό δε γυρίζει πίσω...
*Ευχαριστούμε το "παρατηρητήριο μεταλλευτικής δραστηριότητας..." για την ευγενική χορηγία...

9 σχόλια:

  1. Κυβέρνηση και συνταγματικότητα www.ethnos.gr
    Από τον Κώστα Χ. Χρυσόγονο, καθηγητή Νομικής Α.Π.Θ.

    Η κυβέρνηση που ορκίστηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 ήταν το αποτέλεσμα επίπονων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων που τη στηρίζουν επί ένα εξαήμερο. Η σύγχυση την οποία προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δυστοκία αυτή έθεσε στο περιθώριο τα προβλήματα συνταγματικής νομιμότητας σχετικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Το άρθρο 38 του Συντάγματος διακρίνει δύο μορφές παραίτησης, δηλ. αφενός την παραίτηση της κυβέρνησης συνολικά και αφετέρου την ατομική παραίτηση του πρωθυπουργού. Το αποτέλεσμα βέβαια και στις δύο περιπτώσεις είναι ταυτόσημο, δηλ. η απαλλαγή της κυβέρνησης από τα καθήκοντά της, αφού η διάρκεια του βίου της ταυτίζεται ούτως ή άλλως με την πρωθυπουργική θητεία.

    Η διαφορά της παραίτησης της κυβέρνησης συνολικά (άρθρο 38 παρ. 1 Συντ.) από την ατομική παραίτηση του πρωθυπουργού (άρθρο 38 παρ. 2 Συντ.) εντοπίζεται αλλού και συγκεκριμένα στο τι επακολουθεί. Στην περίπτωση της παρ. 2 ακολουθεί η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο πρωθυπουργός, εφόσον εκείνο διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή, προκειμένου αυτή να εκλέξει νέο πρωθυπουργό. Τέτοια διαδικασία δεν ακολουθήθηκε, βέβαια, στην περίπτωση Παπαδήμου.

    Η εναλλακτική εκδοχή της παρ. 1 του άρθρου 38 προϋποθέτει την προηγούμενη παραίτηση της κυβέρνησης, ώστε να ακολουθήσει η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 37 Συντ. Ούτε και αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε, όμως, για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αφού οι συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν στις 6.10.2011 και 10.10.2011 χωρίς να έχει υποβληθεί ακόμη επίσημα η παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της 10ης Νοεμβρίου αναφέρεται ότι υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας «συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου» και οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης. Καθίσταται άρα σαφές πως ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρούσε την ιδιότητα του πρωθυπουργού και υπό αυτήν ακριβώς την ιδιότητα (και όχι με την ιδιότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ) συμμετείχε στη συνάντηση. Συνεπώς η συνάντηση εκείνη δεν πληρούσε τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 37 του Συντάγματος. Και τούτο πέρα από το γεγονός ότι, όπως μου είχε δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξω σε ανύποπτο χρόνο (βλ. Κ. Χρυσόγονου, Συνταγματικό Δίκαιο, 2003, σ. 531), η παραπομπή πρέπει να εκληφθεί ότι αφορά όχι την πρώτη φάση της σύσκεψης (δηλ. την επιβεβαίωση αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής), αλλά απευθείας τη δεύτερη (δηλ. τον σχηματισμό οικουμενικής εκλογικής κυβέρνησης ή πάντως υπηρεσιακής εκλογικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον πρόεδρο ενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια).

    Το συμπέρασμα είναι πως η ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης έγινε κατά τρόπο πρωθύστερο και άρα αντισυνταγματικό. Αν και το σχετικό προεδρικό διάταγμα δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, η παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας δεν παύει να υπάρχει.

    Γελοίοι χωνέψτε το επιτέλους πως βάση Συντάγματος ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται το περιβάλλον που τον ζει. Η μόνοι που δεν έχουν συνταγματικά δικαιώματα είναι η χουντοκυβέρνηση των τραπεζιτών και αυτοί-εσείς που την επικαλείστε. Είναι παράνομα όλα όσα υπογράφουν οι συγκεκριμένοι κύριοι και εσείς επικαλείστε το σύνταγμα? Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρέμετε γι αυτό που θα δείτε την Κυριακή στη Ιερισσό και αρχίσατε την προπαγάνδα από τώρα. Δεν μας λέτε όμως οι Καναδοί πότε θα φέρουν τους πιστολάδες. Και μη μας πείτε πως δεν θα τους φέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στοχοποιείτε τον Παπαγεωργίου. Ο εισαγγελέας Χαλκιδικής τι κάνει άραγε. Πότε θα επέμβει. Αφού πάθει πρώτα κάτι ο Τόλης από κάποιον ‘’αγανακτισμένο’’???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. <σωστοοοοοοοοοοος!!!
      Γιατι δεν τον ζηταει ο Παπαγεωργιου?? Αφου εχει δικιο!!
      Αλλα που να το βρει. Βλεπεις ο εισαγγελεας θα δει τις αδειες που κατεχει η εταιρια και ο Παπαγεωργιου θα βγει ενοχος. Αν θα γινει αυτο που περιγραφω θα πεις. ουυυυυυυυυυυ, πουλημενη η δικαιοσυνη. συμφωνεις???
      και να ξερεις αυτο προσπαθουν , να γινει κστι να προκαλεσουν .

      οσο για σενα 209 σιγα τα ωα. Στην Ιερισσο να γκαριζουν οσο θελουν .
      ελευθερει. εμεις δεν θελουμε την Ιερισσο,δεν ειναι εκει το μεταλλο, το βουνο το εχουμε. εισαι και συ ρε παιδακι μου ντιπ!!!!

      Διαγραφή
    2. 4:02 PM - Μια ερώτηση κρίσεως. Πιστεύεις πως ζεις σε χώρα που έχει δικαιοσύνη?
      Τα κωλόχαρτα που υπογράφει η χουντοκυβέρνηση νομίζεις πως έχουν κάποια αξία? Αν αλλάξουν τα πράγματα κάποτε (ξέρεις όταν η Ιερισσός θα έχεις Δήμαρχο για τους Πολίτες Αριστοτέλη και όχι το δεξι @ @ @ του Μπόμπολα) αυτά τα χαρτά θα σας τα δώσουμε να σκουπίζεστε όταν θα πηγαίνετε WC.

      Διαγραφή
  4. 4:02 PM - Μια ερώτηση κρίσεως. Πιστεύεις πως ζεις σε χώρα που έχει δικαιοσύνη?
    Τα κωλόχαρτα που υπογράφει η χουντοκυβέρνηση νομίζεις πως έχουν κάποια αξία? Αν αλλάξουν τα πράγματα κάποτε (ξέρεις όταν η Ιερισσός θα έχει Δήμαρχο για τους Πολίτες Αριστοτέλη και όχι το δεξί @ @ @ του Μπόμπολα) αυτά τα χαρτιά θα σας τα δώσουμε να σκουπίζεστε όταν θα πηγαίνετε WC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως είναι πλέον φανερό πως πίσω απο τους "πολιτες του αριστοτέλη" κρύβονται υπάλληλοι της εταιρίας Ελληνικός χρυσός α.ε. Νομίζω δηλαδή ότι είναι περιττός ο όποιος διάλογος μαζί τους. Δεν έχουν ούτε τα κότσια να το παραδεχτούν φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το βρήκα, οι κάτοικοι είναι αυτοί οι 40 που βαστούν ρόπαλα, επειδή είδαν καμμιά 400αριά τραμπούκους (κι αυτοί με ρόπαλα που έκρυβαν αρχικά)να ορμούν εναντίον τους.Τι κερδίζω;
    το ότι ένας από τους 40 αν και κατάγεται από 'κεί, μεγάλωσε αλλού, του αφαιρείται το δικαίωμα να προστατεύει το περιβάλλον που ζει;
    οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία είναι όλοι ντόπιοι από την εποχή του Αριστοτέλη;
    είναι επιχείρημα αυτό; ολόκληρη πολυεθνική από πίσω αυτό βρήκε;
    ξέρουμε ιστορία και έχουμε τη στοιχειώδη λογική να θεωρούμε γελοία αυτά τα επιχειρήματα, ως προς τον πατριωτισμό και 'κεί σας έχουν πιάσει αδιάβαστους και σας πλασάρουν την φασιστική ένοια του όρου, αλλά αυτά όταν μάθετε ιστορία (που φυσικά ο εντολοδόχος γραφιάς σας δεν ξέρει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι οι Ελληνες που αγαπούν τον τόπο τους έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τα σπίτια τους , τη γη και το νερό τους , με όλα τα μέσα που διαθέτουν ενάντια στους χρυσοθήρες , τους πληρωμένους τραμπούκους των εταιριών χρυσού, στους γελοίους κομπάρσους που έχουν το θράσος και αποκαλούνται πολίτες Αριστοτέλη . Η ανοχή στα λαμόγια τελείωσε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.