Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παρεμβάσεις του ‘’ΝΗΡΕΑ’’ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» στα πλαίσια της συνεργασίας του με τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με αφορμή την καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, ανταποκρίθηκε το τελευταίο διάστημα σε πολλαπλά αιτήματα σχολείων για την υλοποίηση παρεμβάσεων με θέμα την επιθετικότητα και την ενδοσχολική βία. Οι παρεμβάσεις αυτές απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και σε μαθητές, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εκπαιδευτικής κοινότητας.
Μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις και ομιλίες στο 7ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς, στο Δημοτικό σχολείο Ευρωπού, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου, στο 9ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς, στο Δημοτικό σχολείο Π. Αγιονερίου και στο 2ο Δημοτικό σχολείο Γουμένισσας. Όσον αφορά την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχες παρεμβάσεις και ομιλίες έχουν υλοποιηθεί στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς, στο Γυμνάσιο Πολυκάστρου και αναμένεται να υλοποιηθούν και στο Γυμνάσιο Αξιούπολης.
Η επιστημονική ομάδα του ΝΗΡΕΑ αφουγκραζόμενη αυτή την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για συζήτηση και κατανόηση του φαινομένου της βίας και της επιθετικότητας προχώρησε στην οργάνωση ενός βιωματικού εργαστηρίου δικτύωσης για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων με θέμα: «Επιθετικότητα και σχολείο» που πρόκειται να υλοποιηθεί την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η επιστημονική ομάδα του ΝΗΡΕΑ επιθυμεί να ευχαριστήσει τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων για την εμπιστοσύνη τους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την συνεργασία και την διευκόλυνση ως προς την αρμονική υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.