Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησαν οι νόμιμες ενέργειες για το έλλειμμα του ενός εκατομμυρίου στο δήμο Κιλκίς

Το ποσό του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ ξεπερνά με τις προσαυξήσεις το έλλειμμα που βεβαιώθηκε στις επιχορηγήσεις των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κιλκίς από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά την περίοδο από το 2006 έως το 2010. Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κ. Γιαννακούλα Ζιούτα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου στο δημοτικό κατάστημα.
Η κ. Γιαννακούλα βασιζόμενη στην πράξη καταλογισμού που έχει λάβει η δημοτική αρχή από τον Οικονομικό Επιθεωρητή που διενήργησε τον διαχειριστικό έλεγχο στο Νομικό Πρόσωπο, ανακοίνωσε στο σώμα ότι ποσό της τάξης 982.000 καταλογίζεται στην πρώην Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου και το ποσό των 64.000 στον πρώην αιρετό Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου.
Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι παρά το σκανδαλώδες αυτό ποσό, δεν τέθηκε κανένας προβληματισμός από το σώμα για την ουσία και τις πολιτικές προεκτάσεις του ελλείμματος, όταν για άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα δίδεται υπέρ του δέοντος σημασία και αξία, στο όνομα πάντα της διαφάνειας και της ορθής διοίκησης θεσμών και προσώπων.
Ολοκληρώνοντας η κ. Ζιούτα την αναφορά της στο σοβαρό αυτό θέμα, δήλωσε πως η δημοτική αρχή αναμένει το επίσημο πόρισμα του Επιθεωρητή προκειμένου να προβεί σε εκτενέστερη ενημέρωση, ενώ όπως προσέθεσε το Νομικό Πρόσωπο ήδη έχει ξεκινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται.
Στην διαδικασία προ ημερησίας διάταξης τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις από δημοτικούς συμβούλους για τις οποίες οποίες υπήρξαν οι παρακάτω απαντήσεις:
Στο ερώτημα του συμβούλου κ. Π. Καλτσίδη για το αν γίνονται έλεγχοι και αναλύσεις νερού, ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος απήντησε ότι σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ ξεκίνησαν να διενεργούνται έλεγχοι σε όλες στις δημοτικές ενότητες. Ασφαλή ανακοινώσιμα συμπεράσματα όμως για την ποιότητα νερού της κάθε περιοχής μπορούμε να έχουμε σε διάστημα ενός έτους και εφόσον έχουν προηγηθεί 4-5 τουλάχιστον έλεγχοι.

Σε σχέση με τη συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου (ερώτημα κ. Φαχουρίδη)η κ. Γιαννακούλα-Ζιούτα τόνισε ότι με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, συνεργεία αυτεπιστασίας έχουν προχωρήσει ήδη σε εργασίες συντήρησης του εσωτερικού του γυμναστηρίου (στην αίθουσα πάλης, στα αποδυτήρια, διαδρόμους, γραφεία), ενώ σε ό,τι αφορά το εξωτερικό του κτιρίου οι εργασίες θα συνεχιστούν στο προσεχές διάστημα, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς μεταξύ άλλων συζήτησε και αποφάσισε τα εξής:
-Την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων - κατεπειγουσών αναγκών στην υπηρεσία καθαριότητας Δήμου Κιλκίς (κατά πλειοψηφία).
-Την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών λειοτεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων, στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης του Δήμου Κιλκίς στο ΕΣΠΑ για το νέο κύτταρο και αναβάθμιση του ΧΥΤΑ Κιλκίς (κατά πλειοψηφία). Το προς προμήθεια μηχάνημα προορίζεται για τον τεμαχισμό ογκωδών αντικειμένων οικιακής ή εμπορικής – βιομηχανικής προέλευσης όπως: στρώματα, καλώδια από χαλκό ή αλουμίνιο διαφόρων διατομών, μεταλλικά ή πλαστικά βαρέλια, ξύλο σε διάφορες μορφές, λαμαρίνες, πλαστικά διαφόρων τύπων, αδρανή υλικά και απορρίμματα από οικοδομικές εργασίες.
-Την επιστροφή καταβληθέντων ποσών προνοιακών επιδομάτων. Πρόκειται για 12 άτομα τα οποία ελάμβαναν επιδόματα πρόνοιας χωρίς να τα δικαιούνται και το συνολικό ποσό που καλούνται να επιστρέψουν είναι 54.000 ευρώ περίπου. Δοθείσης της ευκαιρίας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι από τον περασμένο Μάιο που ξεκίνησαν οι έλεγχοι με εντολή Δημάρχου και αρμόδιου Αντιδημάρχου έως τον Δεκέμβριο του 2011 το αρμόδιο αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής προστασίας του Δήμου Κιλκίς έχει προβεί σε 329 διακοπές και 23 αναστολές επιδομάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα, (οι διακοπές και οι αναστολές των επιδομάτων εντός του 2012 έχουν φτάσει τις 375 και 50 αντίστοιχα), ενω το συνολικό ποσό μέχρι στιγμής από τις επιστροφές αποτιμάται στις 110.000 ευρώ.
-Την υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ από το Δήμο με τίτλο “Συντήρηση - αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου και επανάχρησής του σε πολυδύναμο κέντρο μελέτης και προβολής πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου”. Με την απόφαση αυτή ο Δήμος Κιλκίς θα καταθέσει πρόταση και θα καταστεί φορέας υλοποίησης του έργου, καθώς ικανή και αναγκαία συνθήκη για την κατάθεση της πρότασης είναι η διαχειριστική επάρκεια του δικαιούχου, την οποία όμως δεν διαθέτει η ιερά Μητρόπολη Πολυανης & Kιλκισιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.