Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η θέση της Ελλάδας στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της Ε.Ε. για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Ένα από τα σημαντικά θέματα του Συμβουλίου Περιβάλλοντος της 9ης Μαρτίου 2012 ήταν και η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας επί πρότασης Οδηγίας, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στα Κράτη Μέλη να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο σύνολο ή μέρος της επικράτειάς τους. Με το σημερινό καθεστώς, δημιουργείται συνεχώς έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας των κρατών που αντιτίθενται στην καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και όσων την υποστηρίζουν, δεδομένης της ευκολίας με την οποία η Ευρ. Επιτροπή αποφασίζει την έγκρισή τους που αφορά, πάντα, στο σύνολο της ΕΕ.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Παπακωνσταντίνου, σε συνέπεια με την πάγια ελληνική θέση, υποστήριξε την πρόταση.
Δυστυχώς, δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων για την επίτευξη συμφωνίας, αν και η πλειοψηφία των χωρών δήλωσε πρόθυμη να συμφωνήσει ώστε να δοθεί λύση στην σημερινή αδιέξοδη κατάσταση. Υπήρξαν όμως σαφείς ενδείξεις ότι κάποιες χώρες θα μπορούσαν να αποδεχθούν την πρόταση σε επόμενο χρόνο, εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω εξέτασης. Tο θέμα θα επανέλθει στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.