Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Στον τακτικό ανακριτή οι συλληφθέντες για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν προσέρχονται οι 53 συλληφθέντες για τα κυκλώματα τοκογλυφίας-εκβίασης στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, είναι αυτές της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της εκβίασης κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της κατάχρησης εξουσίας, της αρπαγής και της οπλοκατοχής.
Στην ογκωδέστατη δικογραφία που αριθμεί 15 χιλιάδες σελίδες, γίνεται αναλυτική αναφορά στον τρόπο δράσης των επικεφαλής των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων και κυρίως του 58χρονου γνωστού επιχειρηματία από το χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, που διατηρούσε δεκάδες φακέλους με ονόματα τηλέφωνα και χρηματικά ποσά που του όφειλαν τα θύματά του.
Επιπλέον, η Αστυνομία συνδέει τη δράση των κυκλωμάτων με την αυτοκτονία επιχειρηματία του χώρου της εστίασης τον Ιούνιο του 2011, ο οποίος είχε δανειστεί από δύο σπείρες 550.000 ευρώ με επιτόκιο 10% το μήνα και 100.000 με 5% μηνιαίως αντίστοιχα, καθώς και με μία απόπειρα αυτοκτονίας 58χρονου ασφαλιστή τον περασμένο Οκτώβριο.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης που έχουν πέσει στα δίχτυα των κυκλωμάτων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθυντής Ασφαλείας, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής, πρόκειται για «αδίστακτη σπείρα» και «έγινε αγώνας για να "βγει" η υπόθεση, καθώς τα θύματα, σε τέτοιες περιπτώσεις, φοβούνται και δεν μιλούν».
Χαρακτηριστικό της δύναμης και της πρόσβασης που είχαν τα κυκλώματα σε διάφορους χώρους αποτελεί -κατά τη δικογραφία- το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών των διωκτικών αρχών περιήλθε στη γνώση του 58χρονου επιχειρηματία, απόρρητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το οποίο διατάσσονταν η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των εμπλεκόμενων προσώπων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.