Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Την Τρίτη στη Βουλή η απόφαση για απελευθέρωση ωραρίου φαρμακείων

Το δικαίωμα ελεύθερης διημέρευσης ή διανυκτέρευσης στα φαρμακεία, με μία απλή αίτηση προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Καταστροφική τη χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος. «Φωτογραφική διάταξης υπέρ ελάχιστων μεγαλοφαρμακοποιών», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η τροπολογία, που αναβλήθηκε σήμερα προκειμένου να τεθεί για ψήφιση την Τρίτη, έχει ως εξής:
«Φαρμακοποιοί, οι οποίοι κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη.
Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας»
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τη χαρακτηρίζει καταστροφική, απαράδεκτη και παράνομη και προσθέτει: «Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας αυτής που σκοπό δεν έχει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά λίγων γνωστών και συγκεκριμένων συμφερόντων».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία στιγμή της συζήτησης και της ψήφισης των άρθρων για το πολυνομοσχέδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης «συνέβαλε για να αποτραπεί η ψήφιση φωτογραφικής διάταξης υπέρ ελάχιστων μεγαλοφαρμακοποιών, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων τους» και να αναβληθεί για το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης. Και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην απόσυρση της ως άνω αυθαίρετης και πραξικοπηματικής τροπολογίας, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει στο κλείσιμο των φαρμακείων των μικρών και πολύ μικρών φαρμακοποιών, ενώ ανοίγει το δρόμο τέτοιου είδους αυθαίρετες ρυθμίσεις να ισχύσουν και για άλλους επαγγελματικούς εμπορικούς κλάδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου