Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μείωση του λειτουργικού κόστους μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθης «Ο Δημόκριτος», συνδιοργανώνουν συνάντηση εργασίας με τίτλο «Καινοτόμες Τεχνολογίες για τη Μείωση του Λειτουργικού Κόστους της Επιχείρησής σας» στην Αλεξανδρούπολη. Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Ξενοδοχείο Νατάσσα στην Ξάνθη και αποτελεί μέρος από σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Διασυνοριακή Εφαρμογή Καινοτόμων Τεχνολογιών Μείωσης Κόστους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» (Cross Border Implementation of innovative cost cutting technologies – CROSS-INNO-CUT), που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013”.
Η σειρά συναντήσεων εργασίας «Καινοτόμες Τεχνολογίες για τη Μείωση του Λειτουργικού Κόστους της Επιχείρησής σας» αφορά στην παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών μείωσης του λειτουργικού κόστους σε επιχειρήσεις. Οι τεχνολογίες αυτές θα εφαρμοστούν ΔΩΡΕΑΝ σε μεταποιητικές επιχειρήσεις του της Βόρειας Ελλάδας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο εν λόγω έργο. Έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις εργασίας και στις δύο πλευρές των συνόρων Ελλάδας Βουλγαρίας (στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, το Kardjali και το Petrich). Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων τα οποία εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για την ενημέρωση και ενσωμάτωση των προτεινομένων καινοτόμων τεχνολογιών.
Μέσω του έργου CROSS-INNO-CUT θα εφαρμοστούν καινοτόμες τεχνολογίες που στοχεύουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και οι οποίες ανα΄πτυχθηκαν από την ερευνητική μονάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η υλοποίηση της εφαρμογής των καινοτόμων αυτών τεχνολογιών θα γίνει στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε τρία στάδι.:
καταρχήν θα εντοπιστούν δραστηριότητες που επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας σε εκατό (100) επιχειρήσεις της διασυνοριακής περιοχής, μέσω επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες. Οι εκατό αυτές επιχειρήσεις θα είναι οι εκατό πρώτες που θα δηλώσουν συμμετοχή στην υλοποίηση των δράσεων του εν λόγω έργου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Στη συνέχεια, θα επιλεχθούν τριάντα από τις εκατό προηγούμενες επιχειρήσεις, στις οποίες θα αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο εργασίας για τη μείωση του κόστους λειτουργίας, το οποίο και θα τους παραδοθεί.
Στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης θα επιλεχθούν δέκα επιχειρήσεις στις οποίες θα εφαρμοστεί το προτεινόμενο πλάνο εργασίας με τη βοήθεια experts.
Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση που θα ήθελε να λάβει ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο του έργου CROSS-INNO-CUT, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του ΣΒΒΕ (Τηλ. 2310 539817, Fax 2310 541933, Email: info@sbbe.gr).
Το έργο “Cross Border Implementation of Innovative Cost Cutting Technologies (CROSS-INNO-CUT)” συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους (Υπουργείο Οικονοµίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γενική Γραµµατεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης), στο πλαίσιο του Προγράµµατος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.