Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Βόμβα» Ευρωδικαστηρίου: Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δε γίνονται αορίστου

Η ανανέωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνουμπορεί να δικαιολογείται «από την ανάγκη αντικατάστασης», ακόμη και σε περίπτωση «που ηανάγκη αυτή αποδεικνύεται πως είναι επαναλαμβανόμενη, ακόμη και μόνιμη». Αυτό αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, χθες, γεγονός που δημιουργεί δεδικασμένο για υποθέσεις εργαζομένων που ζητούν τη μεταβολή της σύμβασής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου σε όλη την Ευρώπη.

«Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ένας εργοδότης υποχρεώνεται να προσφύγει σε προσωρινές αντικαταστάσεις με τρόπο επαναλαμβανόμενο, ακόμη και μόνιμο, και ότι οι αντικαταστάσεις αυτές μπορούν επίσης να καλυφθούν με την πρόσληψη μισθωτών βάσει συμβάσεων εργασίας αόριστης διάρκειας, δε σημαίνει ότι υπάρχει κατάχρηση», σημειώνει στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η εκδίκαση της υπόθεσης την περίπτωση γερμανίδας υπαλλήλου, η οποία εργάστηκε για τον ίδιο εργοδότη επί 11 χρόνια, υπογράφοντας 13 διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, και διεκδικούσε η σύμβασή της να γίνει αορίστου. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη αντικαθιστούσε κάθε φορά μισθωτούς που απασχολούνταν με συμβάσεις αόριστου χρόνου, όταν έφευγαν στις διακοπές τους.
ΠΗΓΗ: eklogika.gr
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη διαφορετική «ματιά» του Αρείου Πάγου, ο οποίος δικαίωσε συμβασιούχους της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.