Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων, ιατρών και κατοίκων της περιοχής για την συνεχή και πλήρη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Γουμένισσας

Του Δεπούδη  Παναγιώτη
Με μία μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Νοσοκομείο Γουμένισσα και κατέληξε με πορεία στους δρόμους της Γουμένισσας από εργαζομένους, ιατρικό προσωπικό και κατοίκους με την πλήρη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητα Γουμένισσας ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες για την συνεχή υποβάθμιση του ιστορικού νοσοκομειακού ιδρύματος που εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί από το 1937 συμπληρώνοντας 75 χρόνια λειτουργίας.

…Ακόμη και επί επταετίας όταν ο Ιωάννης Λαδάς θέλησε να το κλίσει και να περιορίσει την λειτουργικότητα του οι κάτοικοι της Γουμένισσας εξεγέρθηκαν σύσσωμοι και ματαίωσαν κάθε απόπειρα υποβάθμισης του …. τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Ιωάννης Αλίρης στην συνέντευξη τύπου που έδωσε η μικτή συντονιστική επιτροπή αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και υπολειτουργία του Νοσοκομείου.
Το παρόν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο και στην πορεία έδωσαν σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας με επικεφαλής τον Ιωάννη Αλίρη και τις τοπικούς συμβούλους Σουλτάνα Λιάρτση-Τρέγκα , Άννα Ζώρα και Μαρία Παυλίδου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι επικεφαλείς παρατάξεων Αθανασία Λιάρτση και Χρήστος Δραγανίδης καθώς και οι Νικόλαος Καπουτσής, Ελισάβετ Δημητριάδου, Μαρία Παλάνη και Ιωάννης Αδαμόπουλος που συμμετείχε και με την ιδιότητα του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας κ. Αθανάσιος Τραχανίδης και πολλοί άλλοι ανάμεσα τους κι ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γουμένισσας κ. Αθανάσιος Τζούρτζος.
Τα κυριότερα σημεία διαμαρτυρίας που αποτελούν κι απαρχή συνεχόμενης υποβάθμισης και υπολειτουργίας του Νοσοκομείου Γουμένισσας είναι η σταδιακή κατάργηση εφημεριών στις κλινικές Παιδιατρικών Γυναικολογικών και Καρδιολογικών περιστατικών που βαθμιαία θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των αντίστοιχων κλινικών.
Επίσης η βαθμιαία κατάργηση εφημεριών στην Χειρουργική κλινική και η μετακίνηση των Χειρούργων στο Νοσοκομείο Κιλκίς για την κάλυψη εφημεριών αφήνει έκθετο υγειονομικά ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού πληθυσμού του Δήμου Παιονίας σε επείγοντα περιστατικά όπως είναι η σκωληκοειδίτιδα τα τροχαία και άλλα.
Η μη επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος του Νοσοκομείου Γουμένισσας και η κάλυψη επειγόντων περιστατικών από το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου είναι ακόμη μια ένδειξη των προθέσεων που υπάρχουν από την ενιαία διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς όπου πλέον υπάγεται με τον νέο νόμο και το Νοσοκομείο Γουμένισσας στο οποίο δεν εχει οριστεί ακόμη Υποδιοικητής (Αναπληρωτής Διοικητής).
Ακούσθηκαν συνθήματα κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Χατζησάββα, του Υπουργείου Υγείας και άλλων πολιτικών παραγόντων Νομού Κιλκίς που με πρόφαση την μνημονιακή πολιτική σιωπούν. Αιχμές και υπόνοιες εκφράσθηκαν και κατά ενδονοσοκομειακών παραγόντων του Νοσοκομείου που μεθοδεύουν σταδιακά την κατάσταση σε βάρος του τόπου και των κατοίκων της Παιονίας.
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων , ιατρών και εργαζομένων μέσα από την πόλη της Γουμένισσας που κατέληξε στο κατάστημα του πρώην Δημαρχείου Γουμένισσας οπου και δόθηκε συνέντευξη τύπου. 
















2 σχόλια:

  1. Ο κ. Καπουτσής τι κάνει εκεί δίπλα στον κ. Αλίρη (στη τελευταία φωτογραφία); Περιμένει να πει κανένα χαριτωμένο αστειάκι όπως αυτά που λέει στα δημοτικά συμβούλια; Ο αθεόφοβος, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ρώτησε τον κ. Φραγγίδη για το αν θα φύγει το νοσοκομείο και εκείνος απάντησε με τίποτα, λες και θα τον ρωτήσει κανένας. Η πλάκα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι φροντίζουν για τις τύχες μας.

    Υ.Γ. Το σχόλιο δεν έχει να κάνει με την ιδιότητα και την ιατρική κατάρτιση του κ. Καπουτσή η οποία είναι αδιαμφισβήτητη, από τους πάντες θα τολμήσω να πω. Σαν γιατρός μπορεί να είναι top αλλά για δημοτικός σύμβουλος, γνώμη μου είναι, δε το έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρτε τα κωλαρακια σας Γουμενισσιωτες και τρεξτε τωρα.Ενος κακου μυρια επονται.Κανατε μαγκες τους Πολυκαστρινους.Πρωτευουσα της Επαρχιας Κιλκις
    ειναι η Πολη του Κιλκις με δευτερη Πολη το Πολυκαστρο,της Παιονιας η Γουμενισσα με δευτερη πολη την Αξιουπολη.Η Παιονια ειναι απο κει μερια απο το ποταμι,γιατι δεχτηκατε εναν Δημο με εδρα το Πολυκαστρο.Τωρα να πατε να πλακωσετε στο ξυλο τον πρωτεργατη της ιδεας κ αυτους που την δεχτηκαν.Ετσι ειναι,πρωτα η Μαλακια,μετα η Δημαρχια,μετα η τραπεζα,Τωρα το Νοσοκομειο, ποιος σας φταιεί.
    Δεν σπασατε κανενα κεφαλι Δημαρχου,ουτε βουλευτη,ολους τους γλυφατε,τωρα τι σκουζετε.ολοι φωναζατε Ζητω το Πασοκ,τωρα παρτε τον πουλο και σηκωθειτε κ φυγετε απο κει.Αυτο θελουν αυτο να κανετε.Και κατι ακομη,απο μια ματια στις φωτογραφιες,σπαστε το κεφαλι καθε Πολυκαστρινου που ερχεται για συμπαρα- σταση,σας δουλευει,ερχεται για ψηφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.