Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τιμητικές εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Άφησαν τα σχολικά έδρανα, τις αίθουσες και τους μαθητές τους και ετοιμάζονται να ζήσουν μια διαφορετική καθημερινότητα. Μια ζωή στην οποία θα τους συνοδεύει, πλέον, ο τίτλος του «συνταξιούχου εκπαιδευτικού», αλλά πάντα θα είναι δάσκαλοι. Ο λόγος για τους εκπαιδευτικούς που αποχώρησαν από την εκπαίδευση το 2010 και το 2011, μετά από πολύχρονη προσφορά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Προς τιμήν τους, η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/Θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις σε όλους τους Νομούς κατά τις οποίες θα τους απονεμηθεί εύφημος μνεία για την προσφορά τους. Επίσης, θα τιμηθούν οι Προϊστάμενοι και οι Αναπληρωτές των Προϊσταμένων Γραφείων Εκπαίδευσης που απεχώρησαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι της Εκπαίδευσης που συνταξιοδοτήθηκαν
Είναι πολύπλευρη η προσφορά των τιμώμενων στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Ως στελέχη της διοίκησης, υπηρέτησαν το θεσμό της εκπαίδευσης με το πνεύμα και την οπτική του δασκάλου· γι’ αυτό, αναβάθμισαν τις υπηρεσίες και τα σχολεία που διηύθυναν. Ως εκπαιδευτικοί, υλοποίησαν από κοινού με τους μαθητές τους δράσεις με προστιθέμενη παιδαγωγική αξία (περιοδικά, ημερολόγια, εκδόσεις, εκπαιδευτικά sites, πρωτότυπες δράσεις και εκδηλώσεις). Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι επί τρεις δεκαετίες ή και περισσότερο μόρφωσαν γενιές και γενιές μαθητών και μαθητριών. Ο δρόμος για την Ιθάκη ήταν μακρύς γι’ αυτούς, γεμάτος εμπόδια, απογοητεύσεις, αμφιβολίες αλλά και στόχους, ιδανικά, οράματα, προσφορά και μια μορφή αθανασίας στη θύμηση των μαθητών τους.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα από τη χορωδία συνταξιούχων δασκάλων, την ορχήστρα των εκπαιδευτικών και το Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, και ένα δρώμενο, το «Δάσκαλος γίνε, αν ήρωας είσαι», που ετοίμασε ειδικά για την περίσταση η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών «Διθύραμβος εξ αμάξης». Παράλληλα, θα προβάλλονται πολυμεσικά video από 3 ανεξάρτητα σημεία.
Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (τέρμα Πυλαίας), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
-  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12.00 : Δ.Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης
 Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, ώρα 9.30 : Δ.Π.Ε. Ανατ. και Δυτ. Θεσ/νίκης  Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12.00 : Δ.Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης

Στους υπόλοιπους νομούς αρμοδιότητάς μας οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για τις παρακάτω ημερομηνίες:
Νομός Πιερίας Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012
Νομός Ημαθίας Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012
Νομός Σερρών Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Νομός Πέλλας Τρίτη 6 Μαρτίου 2012
Νομός Κιλκίς Τρίτη 13 Μαρτίου 2012
Νομός Χαλκιδικής Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.