Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: «Πεινάμε, αφήστε μας να δουλέψουμε στα μεταλλεία…» …Φωνάζουν κάτοικοι της Θράκης!!!

Εικόνες απο το "οικολογικό" μας
παρόν και μέλλον
;
Σε αυτές τις 6 μόλις λέξεις αποτυπώνεται η οργή, η αγανάκτηση και η απόγνωση των κατοίκων των Σαπών του δήμου Μαρωνείας, τους οποίους η ανεργία και η ανέχεια τους απειλεί ευθέως με φυσική εξόντωση.  Τη στιγμή που κάποιοι μεγαλόσχημοι άρχοντες της ακριτικής μας περιφέρειας, μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα της οικονομικής ύφεσης, εξακολουθούν να παίζουν… με τις πολύ εύηχες ακουστικά λέξεις, «πράσινη ανάπτυξη» και «υγιείς επενδύσεις», κάτοικοι του Σαπών συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, για να τους ζητήσουν να καταλάβουν το αυτονόητο. Πως η επιβίωση τους περνάει μέσα από την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας, και όχι διαιώνισης ευχών ή αφορισμών.
Και ενώ το περίφημο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ακούει μέχρι… και τους χτύπους της καρδιάς… των αντιδρώντων της περιοχής στην επένδυση χρυσού, μάλλον λόγω αυτής της ηχηρής διαμαρτυρίας, διαπίστωσε… έλλειψη απαρτίας του περιφερειακού συμβουλίου, οδηγώντας το σε ματαίωση… Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων κατοίκων των Σαπών, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ», «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ»… Πού όμως χρόνος για τέτοιες ακροάσεις…, ειδικά από αυτούς που ονειρεύονται... μια ανεξάρτητη οικονομικά Θράκη και όχι μόνο ...… (Δείτε εδώ και εδώ)
Η εξέλιξη αυτη εξόργισε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους των Σαπών, οι οποίοι ξεσπάθωσαν μπροστά στο φακό του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ ΘΡΑΚΗΣ, από όπου προέρχεται και το σχετικό ρεπορτάζ ειδήσεων, που σας παραπέμπουμε. Από όσα είδαμε και θα δείτε και εσείς, ξεχωρίζουν σε χρονική σειρά κατά την άποψη μας τα εξής:
1) Οι πικρές και συνάμα συγκλονιστικές καταθέσεις ψυχής αυτών των ανθρώπων, που κολυμπούν μέσα στην απόγνωση και στην αναλγησία των μεταλλομάχων της Θράκης. Όπως θα δείτε αυτοί οι άνθρωποι μεταξύ όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έχουν αγανακτήσει από τα ψέματα και την παραπληροφόρηση, που δέχονται, από τους «οικολογούντες» της περιοχής.
2) «Άξιος» αναφοράς ο Δήμαρχος Σαπών Μαρώνειας Ηλίας Ιωαννάκης, ο οποίος προφανώς ανεβασμένος… στο αντιμεταλλευτικό άρμα της περιοχής, λέει το αμίμητο: «…Η έλλειψη υγειών επενδύσεων(?) από την πολιτεία, αναγκάζει τους ανθρώπους να πάνε στο χρυσό…». Άραγε τι να εννοεί ο δήμαρχος Μαρώνειας, όταν μιλά για.. υγιείς επενδύσεις; Γιατί δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα; Ποιόν περιμένει;
3) Εκεί που πραγματικά ταξιδέψαμε σε άλλη διάσταση…, ήταν με τη δήλωση του περιφερειακού συμβούλου κ.Μακρή, ο οποίος σε ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ψεύδους, υστεροβουλίας και δημαγωγίας τόλμησε να πει: «καλώ τους κατοίκους να πάνε στη Χαλκιδική, που είναι σχετικά κοντά(!!!) για να διαπιστώσουν ότι οι άνθρωποι εκεί δεν συνταξιοδοτούνται, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ(!!!!!!!!!!)».
«Άξιος»… «Άξιος»… «Άξιος»… ο μισθός του δημόσιου αυτού λειτουργού, που πέθανε(!!!!!!!) εκατοντάδες ζώντες συνταξιούχους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής…, πριν την ώρα τους, για να πείσει(???)… ανθρώπους που κοντεύουν να πεθάνουν από την πείνα και την απόγνωση. Ίσως όμως να μην τον ενδιαφέρει τόσο αυτή η τραγική πτυχή της κρίσης… αλλά το πώς θα κερδίσει τα εύσημα για το απύθμενο θράσος και ψεύδος του, από τους συντρόφους του...
Αυτή η τοποθέτηση, πάντως, του «εργολάβου εξόδιων τελετών» συνταξιούχων μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, προκάλεσε την εύλογη αντίδραση του σχολιαστή κ.Δούκα, που ζήτησε από τον κ. Μακρή να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία, που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του. Εμείς με τη σειρά μας τον καλούμε να έρθει στη Β/Α Χαλκιδική, αφού είναι και κοντά, όπως ο ίδιος λέει να πάμε μαζί στα ληξιαρχεία του δήμου και στα καφενεία των Μαδεμοχωρίων, για να δούμε πόσοι δεν πρόλαβαν και πόσοι πρόλαβαν…
Κλείνοντας θα σταθούμε στην ιδεολογική τρομοκρατία και στοχοποίηση, που επικρατεί στην περιοχή. Αυτό το καταλάβαμε από την παρουσίαση του θέματος, που έκανε ο δημοσιογράφος της Δέλτα Τηλεόραση, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε «για κατοίκους, που δε δίστασαν να δηλώσουν υπέρ της επένδυσης χρυσού στην περιοχή», ενώ μετά την προβολή του θέματος στο 2ο κατά σειρά βίντεο, χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία αυτή, «πρωτότυπη εξέλιξη»…
Αν δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι λάθος, στη Θράκη όποιος είναι υπέρ της επένδυσης, χαρακτηρίζεται από τους αντιδρώντες, ως «αδίστακτος», ή «τολμηρός»…; Ή είναι… «πρωτότυπο» να διαμαρτύρονται πολίτες, επειδή κάποιοι ευφάνταστοι κύριοι με τη στάση τους, επί της ουσίας τους ωθούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους;
Είναι κυριολεκτικά ασύλληπτη η ψυχολογική βία, που βλέπουμε να ασκείται στη Θράκη. Όπως παλιά στη Χαλκιδική, τώρα και στο Κιλκίς...
Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιες περιπτώσεις φίλοι Θρακιώτες και Κιλκισιώτες, είναι η ενημέρωση. Ενημερωθείτε σωστά. Απαιτείστε να ενημερωθείτε χωρίς κραυγές η ψιθύρους και κυρίως επιστημονικά. Μη φοβάστε. Η αλήθεια δεν κρύβεται, όσο και αν κάποιοι την κρύβουν επιμελώς.
Δείτε τώρα τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα στα οποία αναφερόμαστε.
http://www.youtube.com/watch?v=LTsJ8YwqiwA&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=RONVi-sbwk4&feature=player_embedded

21 σχόλια:

  1. Πλάκα έχετε λεβέντες και παλικάρια της φακής που αρέσκεσται να αυτοαποκαλείσται "Πολίτες Αριστοτέλη"! Το περίεργο είναι όμως πως κανείς μας δεν σας έχει δει εσάς που τόσο κόπτεσται για το ευ ζην του Κιλκίς και των κατοίκων του... Περίεργο, όλο και πιο περίεργο όπως έλεγε και ένα κορίτσι που το έλεγαν Αλίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε αρχι...λεβέντη m|neCRaft. Τρεφόμενε παιδιώθεν απο μπον φιλέ... και αυγοταράχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να σας είναι δύσκολο να το κατανοήσετε, αλλά είμαι άνεργος εδώ και δύο χρόνια...

      Διαγραφή
    2. Και όχι, δεν είμαι τόσο μικρόψυχος που να επιθυμώ ανεργία για τους συμπολίτες που κιλκισιώτες. Αυτό που θέλω είναι δουλειά με αξιοπρέπεια και μέλλον για τον τόπο μου.

      Διαγραφή
  3. ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΘΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ.ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ,ΤΟΥΣ ΤΑΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ βΑΣΙΛΕΥΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΚΙΛΚΙΣ ΘΡΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΡΥΣΟΘΗΡΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.euromines.org/downloads/EurominesCyanideFactSheet_revised_872010_EL.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι όμως λένε όσα αναφέρονται στο παραπάνω έγγραφο; Η ένωση ευρωπαϊκών μεταλλευτικών εταιριών... Κοινώς, βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

      Euromines is the recognised representative of the European metals and minerals mining industry.

      Διαγραφή
    2. Εγώ προτείνω να ξεθάψετε τον Milton Friedman και να μας μιλήσει για τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού. Πως αν τις αφήσεις ελεύθερες τις αγορές θα βρουν το δρόμο μόνες τους και μετά θα δημιουργήσουν και ένα οργανισμό που θα λέγετε euromines. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  5. «Πεινάμε, αφήστε μας να δουλέψουμε στα μεταλλεία…»
    Επειδή είμαστε κότες και δε μπορούμε να πιάσουμε από το γιακά αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι και να αποτίσουμε να μας βρουν δουλειά (όπως λέει το σύνταγμα) ή επειδή πρέπει να περιμένουμε τη Μέρκελ και το Σαρκοζί να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τους μπαγλαμάδες που μας κυβερνούν, η μόνη λύση που μου μένει είναι τα μεταλλεία. Και οι 500 (1.000, 5.000 θα πω εγώ επειδή είμαι χουβαρντάς) που θα τους τάξουν ότι θα δουλέψουν δε μπορούν να καταλάβουν ότι θα εξαφανίσουν το βουνό και τον υδροφόρο ορίζοντα που μέσα από αυτό ζουν 60.000 άνθρωποι.
    Τελικά όσοι είστε υπέρ των μεταλλείων είναι επικίνδυνοι. Και αυτό ισχύει με όποια μέθοδο γίνει η εξόρυξη και η επεξεργασία. Γιατί το νερό θα πρέπει να το αποστραγγίσουν έτσι και αλλιώς. Και η σκόνη θα υπάρχει έτσι και αλλιώς (εδώ κάποιες φορές από την Αφρική έρχεται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο του Ανώνυμου 01:26 είναι πραγματικά βαρυσήμαντο!
      Πώς τα σκέφθηκες όλα αυτά ρε μεγάλε ?

      Διαγραφή
    2. Η άποψη μου είναι. Απαγορεύεται να την πω? Διαφωνείς κάπου? Γιατί με ειρωνεύεσαι?

      Διαγραφή
    3. Κατ'αρχή ειρωνεύεσαι εσύ στο αρχικό σου κείμενο και κατά δεύτερο ασχολείσαι με πράγματα πολύ έξω από τα κιλά σου !
      Αυτές τις ημέρες έχουμε διαβάσει του κόσμου τις ανοησίες!
      Μόνο για Δευτέρα Παρουσία δεν είδαμε τίποτε !

      Διαγραφή
    4. Δεν ειρωνεύτηκα κανέναν. Χαρακτήρισα ναι, με το επικίνδυνοι που είπα.
      Εσύ πως είσαι σίγουρος ότι είναι για τα δικά σου κιλά αυτό? Πιες οι γνώσεις σου να λες και ότι μόνο για την δευτέρα παρουσία δεν άκουσες όλες αυτές τις μέρες?

      Διαγραφή
    5. Είμαι απόφοιτος Δημοτικού Σχολείου !
      Θεωρώ οτι για τα δικά σου κιλά πάντως δεν είναι επειδή διάβασα τα παιδαριώδη που αναφέρεις.
      Φαντάζομαι οτι αν πιστεύεις οτι έχεις γνώσεις μεταλλευτικής, να έχεις γνώσεις και πυρηνικής φυσικής και ιατρικής και νομικής κλπ.
      Η 'αποψή σου για το τσιγάρο ποιά είναι ? Κάνει καλό ή κακό στην υγεία?

      Διαγραφή
    6. Για τα παραπάνω που με ρωτάς δε ξέρω να σου απαντήσω. Για το αν είσαι βλήμα μπορώ. Είσαι βλήμα για 8ιτσο ξερόλα.

      Διαγραφή
    7. Φίλε εγώ είμαι ξερόλας και εσύ και οι όμοιοί σου είστε για καρπαζιές!
      Δεν είναι μόνο που είσαι άσχετος, αλλά δεν καταλαβαίνεις και τι σε ρωτάνε! Οι άσχετοι τώρα θέλουν να επιβάλουν την άποψή τους στο Κιλκίς!
      Για το τσιγάρο σε ρώτησα απλώς για να σου δείξω πόσα πράγματα γύρω μας καθημερινά βλάπτουν την υγεία μας και εσείς ασχολείστε με αηδίες !

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμε 03:44
    Ξέρουν αυτοί. Όλοι είναι καθηγητές πανεπιστημίου. Και έχουν πάει και στη Φιλανδία και στη Γερμανία και είδαν άσπρο χιόνι στην πόλη δίπλα στο εργοστάσιο. Θα σε καλέσουν σε λίγο να σε φιλοξενήσουν και να σου δείξουν την δική τους αλήθεια. Γιατί μόνο ένας βλάκας μπορεί να πεισθεί και να πάει σε έναν τόπο που δε τον γνωρίζει και να νομίζει ότι κάποιος που είναι υπέρ των μεταλλείων θα του δείξει όλη την αλήθεια. Α ξέχασα πήγε ο κύριο Τέλογλου, έδηξε εκείνος την αλήθεια. Πια αλήθεια; Αυτή που λέει η κ. Καραβασίλη μετά 38:31 αυτού του βίντεο ‘’Η περιοχή καταρχάς είναι χαρακτηρισμένη…ως μεταλλευτική’’ Το τι σημαίνει αυτό μπορείς να το μάθεις κατεβάζοντας τον Μεταλλευτικό Κώδικα από εδώ Διάβασε και τα σχόλια κάτω από την εκπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κ. Καραβασίλη μετά 36:31 όχι 38:31

      Διαγραφή
    2. Πρόσεξα και κάτι ακόμη το οποίο δηλώνει την αμεροληψία του κ. Τέλογλου. Το ντοκιμαντέρ κλείνει ένας Ανώνυμος λέγοντας ‘’ Έτσι ζούμε, η οικονομία μας είναι αυτή, όλα τα χρόνια, από τον Μέγα Αλέξανδρο. Εκείνος έβγαλε χρυσό μονάχα.’’ ( και εμείς βλέπουμε μια στοά)

      Διαγραφή
  7. Προς gnomikilkis.gr: Πόσα σας δίνουν οι "Πολίτες Αριστοτέλη" για να δημοσιεύετε τις "απόψεις" τους;; Γιατί είναι τουλάχιστον ύποπτο να αναδημοσιεύετε κειμένα ανθρώπων από ανώνυμα μπλογκς... Γιατί αντίστοιχα δεν το κάνετε για το antigold;;;; εύλογες οι απορίες νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις γύρισα από την ημερίδα στο Κιλκίς. Να πω κάτι και αν θέλει κάποιος μου απαντά. Πόσο μεγάλη πουστιά έκαναν κάποιοι δικοί σας στο Τόλη και σας έχει τόσο άχτι? Τελικά δε θα κονομήσετε λαμόγια (ήθελα να πω του Αριστοτέλη αλλά τη φταίει ο άνθρωπος που του προέκυψαν κάτι συγχωριανοί και κοντοχωριανοί σαν εσάς). Θα χρησιμοποιήσω γνωστή διαφήμιση για να σας πω τα μαντάτα . Το χάσαμε και το Κιλκίς πατριώτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.