Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Eγκρίθηκε η κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πόλη του Κιλκίς.

Μια ευχάριστη εξέλιξη επιφύλαξε, η τελευταία εβδομάδα του 2011 για το Ν. Κιλκίς.
Με έγγραφό της με ημερομηνία 23-12-2011, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ότι εγκρίθηκε η κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πόλη του Κιλκίς.
Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή έκανε δεκτή την αίτηση χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ και την αξιολόγησε θετικά. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας « 7-ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ Π.Κ.Μ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 » το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Προδιαγραφές του Έργου
Το έργο αφορά στην ανέγερση και τον εξοπλισμό διώροφου κεραμοσκεπούς κτίσματος που αποτελείται από όροφο 170,53 τ.μ, ισόγειο 158,25 τ.μ, και υπόγειο 160,97 τ.μ.
Το κτίσμα θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας εννέα (9) αναπήρων και ενός μέλους προσωπικού.
Συγκεκριμένα θα αποτελείται:
Α) Στον όροφο από μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα κοινόχρηστο λουτρό, τρία μονόκλινα δωμάτια, ένα δίκλινο δωμάτιο και ένα γραφείο.
Β) Στο ισόγειο από έναν ενιαίο χώρο με καθιστικό - κουζίνα – τραπεζαρία, ένα κοινόχρηστο λουτρό, δύο δίκλινα δωμάτια φιλοξενίας και ένα δωμάτιο διανυκτέρευσης προσωπικού.
Γ) Στο υπόγειο θα λειτουργούν ο αποθηκευτικός χώρος και οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα.
Η Δημόσια Δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 968.332,06 ευρώ.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται στους 19 μήνες.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, σχετικά με την έγκριση του έργου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σε στιγμές οδυνηρής οικονομικής συγκυρίας, τέτοιες αποφάσεις αποκτούν ιδιαίτερη και πολύτιμη αξία. Αποτελούν ένα φως ελπίδας στο γκρίζο τοπίο, στο οποίο κινείται η χώρα και οι πολίτες της.
Η έγκριση του έργου της Στέγης αποκτά ιδιαίτερη αξία, αφού απευθύνεται σε μια εξαιρετικά πάσχουσα κατηγορία συμπολιτών μας. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην διαδικασία που οδήγησε στην ευνοϊκή για όλους μας εξέλιξη.
Απομένει η γρήγορη υλοποίηση του έργου και στη συνέχεια η εκ νέου ισχυρή συμβολή όλων μας για την άριστη λειτουργία του.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο σύλλογο γονέων "Βηματίζω". Όλο το "κουπί" αυτοί το τράβηξαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.