Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ερώτηση Κιλτίδη για καταβολή χρημάτων σε αγρότες

Πότε θα καταβληθούν στους αγρότες ενισχύσεις προηγούμενων ετών, καθώς και η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ρωτά τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, ο Κιλκισιώτης βουλευτής Κ. Κιλτίδης, μ` ερώτηση που κατάθεσε σήμερα στη Βουλή.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ
Ενώ καθημερινά διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε, ότι «τακτοποιούνται» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εκκρεμότητες προηγούμενων ετών, που αφορούν πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης και συνδεδεμένων καθεστώτων, με θλίψη διαπιστώνουμε, από τις κατ’ ιδίαν επαφές με τους παραγωγούς, ότι όποιες πληρωμές πραγματοποιούνται , περιλαμβάνουν μεμονωμένες περιπτώσεις παραγωγών, μη συμπεριλαμβάνοντας πλήθος εξ αυτών που έχουν διορθώσει τα όποια προβλήματά τους στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και καιρό και περιμένουν την επιβεβαίωση αυτής της διόρθωσης με την πληρωμή τους.


Γνωρίζουμε ότι, βάση του κανονισμού 1782/2003 και του κανονισμού 73/2009 που προέκυψε από την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, πρέπει έως τις 30/6 να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν στις πληρωμές των παραγωγών και δεδομένου ότι η ημερομηνία αυτή πλησιάζει, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
-Πότε θα πληρωθούν οι παραγωγοί τις εκκρεμότητες προηγουμένων ετών, που αφορούν την ενιαία ενίσχυση αλλά και συνδεδεμένα καθεστώτα (π.χ. ενιαία Ενίσχυση 2009);
-Μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών, θα διαφοροποιηθούν τα ποσά κατανομής των δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος και άρθρου 68 που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και αν ναι, θα μοιραστούν με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις;
-Πότε θα καταβληθεί στους αγρότες η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, λαμβάνοντας υπόψη, ότι οι αγροτικές εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και κάθε οικονομική βοήθεια προς αυτούς αποτελεί πολύτιμο όπλο στη μάχη κατά της οικονομικής κρίσης ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.