Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση φορέων του νομού Κιλκίς για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης

Ευρεία σύσκεψη φορέων του νομού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γκουντενούδη στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επικαιροποιημένη μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γκουντενούδης αφενός μεν υπογράμμισε τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για το ν. Κιλκίς από τον ρόλο που του επιφυλάσσει ο αναπτυξιακός περιφερειακός σχεδιασμός ως πόλου βιομηχανίας – μεταποίησης, αφετέρου δε επεσήμανε σημαντικές αδυναμίες της μελέτης που μεταξύ άλλων αγνοούν ή υποβαθμίζουν σημαντικές παραμέτρους προοπτικών ανάπτυξης του νομού και ρόλους που μπορεί πρωταγωνιστικά να διαδραματίσει στον πρωτογενή τομέα με την παραγωγή ιδιαίτερων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, στον δευτερογενή με την μεταποίηση ποιοτικών και επώνυμων αγροτικών προϊόντων καθώς και στον τριτογενή τομέα με την ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου και την ανάδειξη του νομού ως κέντρου διασυνοριακής συνεργασίας αλλά και στον εναλλακτικό τουρισμό αξιοποιώντας τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του. Παράλληλα τόνισε ότι (και) μέσω του ΡΣΘ θα πρέπει να εξασφαλισθεί η επίτευξη μιας χωρικά ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης του συνόλου της περιοχής στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ρεαλιστικού δομικού σχεδίου στόχων και παρεμβάσεων στη μητροπολιτική περιοχή χωρίς να προκαλείται ανισότιμη και ετεροβαρής σχέση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς.
Εισηγητής στις εργασίες της συνάντησης ήταν ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, σύμβουλος και στέλεχος της Αναπτυξιακής Κιλκίς, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό, τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο του ΡΣΘ υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο στρατηγικό χωρικό σχεδιασμό, παρουσίασε κατ΄ άρθρο το σχέδιο νόμου επισημαίνοντας τα θετικά και τα αρνητικά του σημεία, θεσμικά, μεθοδολογικά, τεχνικά αλλά και ειδικά για το ν. Κιλκίς, υποβάλλοντας δε συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσής του.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες καταθέτοντας, μέσα από ένα απόλυτα γόνιμο, ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο, προβληματισμούς, απόψεις αλλά και προτάσεις τις οποίες θα επεξεργαστεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς ώστε να αποσταλούν εγκαίρως στους αρμόδιους φορείς ως ενιαία συνολική πρόταση του νομού, αποδεικνύοντας ότι στο Κιλκίς άρχισαν να λειτουργούν πλέον αποτελεσματικά και να εκφράζονται πλέον δημιουργικά οι έννοιες συνεργασία, συνέργεια, σύμπνοια, σύγκλιση, σύνθεση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ.: Θωμαΐδης Παύλος, Βεργίδης Ανδρέας και Ανθρακίδης Χρήστος (περιφερειακοί σύμβουλοι), Τσαντάκης Δημήτρης (αντιδήμαρχος Κιλκίς), Κουλίνας Δημήτρης (αντιδήμαρχος Πολυκάστρου), Σεργιαννίδης Βασίλης (πρόεδρος ΔΙΒΙΠΕΚ), Μωυσίδης Γιώργος (πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Κιλκίς), Μουρτετζίκολγου Γιώργος (πρόεδρος ν.ε. ΤΕΕ Κιλκίς), Κεμεντσετζίδης Παναγιώτης (μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κ.Μ.), Αμανατίδης Αναστάσιος (πρόεδρος ΟΠΟΝΓΑ), Χατζηγεωργιάδης Σταύρος (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς), Τραχανίδης Αθανάσιος (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας), Φερεσίδου Αναστασία (Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, παρ. Κιλκίς), Μουζούρη Μαρία (Ένωση Ξενοδόχων Κιλκίς), Πασσαλίδης Παύλος (ΑΝ.ΚΙ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.