Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

«Πυροσβέστης» ο Πετσάλνικος για τα αναδρομικά πρώην βουλευτών

Το ρόλο του... πυροσβέστη, επιχειρεί να παίξει ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος στο θέμα που έχει προκύψει με τους πρώην βουλευτές, που διεκδικούν αναδρομικές αποδοχές και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη από τη μη αναπροσαρμογή των απολαβών τους σύμφωνα με αυτές των δικαστικώ. Ο κ. Πετσάλνικος, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να δώσει ένα τέλος στο θέμα, καθώς αναφέρει ότι για να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά αποδοχές δικαστικών λειτουργών, θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών. Και όπως δηλώνεται «τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί».
Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να «παγώσει» κάθε σχετική διαδικασία, όπως έγινε και τον περασμένο Μάιο όταν έγινε γνωστό ότι συνταξιούχοι βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά με προσφυγές τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου και εκκρεμούν μέχρι σήμερα.
Το ίδιο φαίνεται πως πάει να γίνει τώρα και με τις νέες απαιτήσεις, καθώς πολλοί είναι οι βουλευτές, οι οποίοι μετά το σάλο που ξέσπασε, έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις, στις οποίες αναφέρουν ότι δεν θα πάρουν τα χρήματα, ωστόσο, πρακτικά, οι δηλώσεις αυτές, δεν συνιστούν ουσιαστική και μόνιμη παραίτηση τις διεκδικήσεις αυτές.
Την ίδια ώρα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, δήλωσε ότι «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού διατυπώσει την ξεκάθαρη θέση, να μην διεκδικήσουν οι βουλευτές-μέλη της την καταβολή αναδρομικών, συναισθανόμενοι την κρίσιμη κατάσταση της χώρας μας».
Ανάλογη είναι η αντίδραση και στη Νέα Δημοκρατία, όπου ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κωνσταντίνος Τασούλας, «άδειασε» όσους πρώην και νυν βουλευτές επιμένουν στη διεκδίκηση. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι όλοι οι νυν βουλευτές του κόμματος έχουν παραιτηθεί της διεκδίκησης και χαρακτήρισε «προκλητική και απαράδεκτη» την επιμονή ορισμένων να ζητούν τα χρήματα αυτά την ώρα που η χώρα διανύει μια από τις χειρότερες κρίσης.
Πηγή: www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου