Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δίνει τηγανέλαιο και παίρνει... πετρέλαιο!

Έμφαση στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της φιλο-περιβαλλοντικής συνείδησης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αξιοποίησης όλων των μορφών ανακύκλωσης και της ανάδειξης των εναλλακτικών ενεργειακών πόρων, δίνει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών. Μέσα από ένα διευρυμένο δίκτυο πρωτοβουλιών ανοιχτών οριζόντων, ιδιαίτερη βαρύτητα επιδεικνύεται στη μύηση των παιδιών και των νέων στο θέμα αυτό.

Έτσι, χθες, στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παύλου, όπου και  ενημέρωσε τους μαθητές για τη δυνατότητα παραγωγής βιοκαυσίμων από απόβλητα μαγειρικά έλαια. Ταυτόχρονα, θα παρέδωσε σε όλους ειδικά δοχεία των πέντε λίτρων, στα οποία θα συλλέγονται τα τηγανόλαδα για να οδηγηθούν στη συνέχεια στην ανακύκλωση και την αξιοποίησή τους.
Η δράση θα συνεχιστεί την Παρασκευή 16.12.2011, με την επίσκεψη μαθητών σχολείου του δήμου στο ΤΕΙ Κοζάνης, όπου στο ειδικό εργαστήριο δυναμικής, με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος, θα παραδοθούν 150 δοχεία με τηγανόλαδα, συνολικής ποσότητας 750 λίτρων.
Εκεί την πολυμελή μαθητική αποστολή θα υποδεχτεί ο πρόεδρος του ΤΕΙ Γιώργος Χαραλαμπίδης και ο καθηγητής Μηχανολογίας και Μηχανικής Γιάννης Κάρμαλης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους μαθητές τη διαδικασία επεξεργασίας των μαγειρικών ελαίων και παραγωγής πετρελαίου, για να επιστραφεί στο δήμο το αποτέλεσμα της ανακύκλωσης που είναι η αντίστοιχη ποσόστητα πετρελαίου (750 λίτρα). Αυτή θα προωθηθεί σε σχολείο που χρησιμοποιεί πετρέλαιο για τη θέρμανσή του.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμος Συκεών είναι από τους πρώτους που υλοποιεί εδώ και χρόνια το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και αξιοποίησης των μαγειρικών ελαίων, το οποίο τώρα επεκτείνεται σε όλες της Ενότητες του νέου διευρυμένου δήμου, όπως επίσης και η δυναμικότερη αξιοποίηση όλων των άλλων μορφών ανακύκλωσης (μπλε κάδος, χουμοποίηση, ηλεκτρικών συσκευών και μπαταρίας κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.