Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δημοπρατήθηκε η μελέτη αντικατάστασης των αντλιοστασίων Αρτζάν – Αματόβου

Με το υπ’ αριθμ. 325820/3877/25-10-2011 έγγραφό της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, την προέγκριση των Τευχών Διακήρυξης και Δημοπράτησης για το έργο  
“Αποκατάσταση Λειτουργικότητας – Αναβάθμιση – Εκσυγχρονισμός των Αποχετευτικών Αντλιοστασίων Αρτζάν – Αματόβου”. Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχει αποστείλει στο Υπουργείο τα σχετικά τεύχη Δημοπράτησης μετά την οριστική ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”.  
Με την εξέλιξη αυτή δρομολογείται η θεραπεία ενός μείζονος προβλήματος που προέκυψε με τη γνωστή επιδρομή στα αντλιοστάσια του έργου της Αρτζάν – Αματόβου. Η βλάβη που είχε προκληθεί ήταν τεράστια αφού είχαν αφαιρεθεί ακόμη και τα μοτέρ των αντλιοστασίων καθιστώντας ανενεργό όλο το δίκτυο.  
Με την ένταξη του έργου σε φορέα χρηματοδότησης, εξασφαλίζεται το άκρως ικανοποιητικό κονδύλιο των 5,5 εκατ. ευρώ με το οποίο θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της προκληθείσης βλάβης ώστε να καταστεί δυνατή η περαιτέρω εξέλιξη του σημαντικού έργου της Αρτζάν – Αματόβου.  
Για το έργο ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Ως Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς εκφράζω την ευαρέσκειά μου για τη θετική αυτή εξέλιξη σε ένα μείζον ζήτημα που αφορά σε ένα σημαντικό τμήμα της καλλιεργούμενης αγροτικής γης. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να επιδιωχθούν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της Αρτζάν – Αματόβου που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για το νομό.  
Για την ευτυχή κατάληξη του αιτήματος εργάσθηκαν πολλοί και επί πολλά χρόνια. Από τους αιρετούς συμπολίτες μας έως τους πολύτιμους υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των βαθμίδων.  
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στις προσπάθειες και τη συμβολή του βουλευτή κ. Κ. Κιλτίδη κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  
Επίσης απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες προς τον βουλευτή κ. Θ Παραστατίδη ο οποίος μετέφερε το αίτημα στο Κοινοβούλιο με σχετικό ερώτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.