Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Χ. Γκουντενούδη με προέδρους τοπικών Συμβουλίων πρώην δήμου Γουμένισσας και καλλιεργητών ροδιού

Νέο κύκλο συναντήσεων με προέδρους Τοπικών Συμβουλίων Ξεκίνησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης. Η πρόσφατη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στη Γουμένισσα με τη συμμετοχή των προέδρων Τοπικών Συμβουλίων του πρώην δήμου Γουμένισσας.  Στη σύντομη εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Γκουντενούδης αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση και στην ανάγκη προσαρμογής σ’ αυτήν, των σχεδιασμών και των απαιτήσεων. Ακολούθως αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα και αναξιοποίητα ακόμη, χαρακτηριστικά της περιοχής για τα οποία ζήτησε σχεδιασμό και συντονισμένες ενέργειες.
Ο κ. Γκουντενούδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες του Μοναστηριακού Τουρισμού με τα δυο Μοναστήρια της περιοχής. Πρότεινε τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς την Ι. Μονή Αγίου Ραφαήλ της Γρίβας, καθώς και την εκτέλεση διαφόρων δράσεων και έργων στην Ι. Μονή Όσιου Νικόδημου μέσω προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο Παιονίας.
Ακολούθως το λόγο έλαβαν οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές τους. Τα περισσότερα θέματα αφορούσαν το οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα τη συντήρηση κάποιων δρόμων, την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τη δημιουργία κάποιων κόμβων, την επιδιόρθωση γεφυρών και τέλος τις διαγραμμίσεις, τις χαλικοστρώσεις και τις κρασπεδώσεις που απαιτούν κάποιες περιοχές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία σε ορισμένες περιοχές και συζητήθηκαν οι λύσεις και οι τρόποι αντιμετώπισης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι Στάθη κ. Α. Τραϊανός, Γουμένισσας κ. Ι. Αλίρης, Κάρπης κ. Α. Παλάνης, Πενταλόφου κ. Χ. Εμεξεζίδης, Καστανερής κ. Α. Παντή, Φιλυριάς κ. Κ. Παυλίδης και ο αντιδήμαρχος κ. Θ. Θεοδωρίδης.
Μετά τη σύσκεψη με τους προέδρους, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τους καλλιεργητές ροδιού του συνεταιρισμού “Το ρόδι” της περιοχής Γουμένισσας.
Οι καλλιεργητές κατέθεσαν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της παραγωγής ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται από εξωγενείς παράγοντες. Ο κ. Γκουντενούδης υποσχέθηκε πλήρη συνεργασία και αρωγή των καλλιεργητών με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.