Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Απομάκρυνση μαζούτ από παλιά δεξαμενή στο Γυμνάσιο Χέρσου

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Κιλκίς στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Γυμνάσιο Χέρσου στις αρχές Νοεμβρίου, λόγω του βραχυκυκλώματος που σημειώθηκε σε παλιά δεξαμενή καυσίμων του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο την τελευταία πενταετία κάνει χρήση νέου καυστήρα πετρελαίου. Στο υπόγειο όμως διατηρούνταν σε αχρηστία το παλιό λεβητοστάσιο, καθώς και δύο δεξαμενές μεγάλης χωρητικότητας, οι οποίες περιείχαν από κοινού ποσότητα 2 τόνων μαζούτ.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου όταν παρατηρήθηκε εντός του σχολείου ύπαρξη καπνού. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, με την έλευση της Πυροσβεστικής, οι καπνοί προκλήθηκαν από βραχυκύκλωμα στις δεξαμενές μαζούτ. Στον χώρο του σχολείου έσπευσε ηλεκτρολόγος του Δήμου Κιλκίς προκειμένου να αποσυνδέσει το ρεύμα στις δεξαμενές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα οι μαθητές βρίσκονταν σε εκδρομή.
Για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών τα αποθηκευμένα πετρελαιοειδή απόβλητα έπρεπε να απομακρυνθούν αμέσως, ενέργεια στην οποία, παρόλη την αναγκαιότητα, δεν προέβη τα προηγούμενα χρόνια καμία αρμόδια αρχή.
Την εργασία άντλησης του μαζούτ από τις παλιές δεξαμενές του σχολείου ανέλαβε μετά από ενέργειες της νυν δημοτικής αρχής Κιλκίς, πιστοποιημένη εταιρεία που διαθέτει πανελλαδική άδεια συλλογής και μεταφοράς επικίνδυνων πετρελαιοειδών αποβλήτων και η οποία είναι καταχωρημένη στο Μητρώο Φορέων Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.