Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Φλωρίδης: Να στηριχθεί κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας

Ο Γ. Φλωρίδης μιλά για τον Κοινωνικό Σύνδεσμο,
 που παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα
"Το απερχόμενο πολιτικό σύστημα θα πρέπει αμέσως να στηρίξει κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας στη Βουλή για να διαχειριστεί την σημερινή κρίση και μεσοπρόθεσμα να προχωρήσει η αναγκαία αναδιάρθρωσή του, με εμβάνθυση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα". Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας που ίδρυσαν 40 προσωπικότητες με την επωνυμία "Κοινωνικός Σύνδεσμος".
Αναφερόμενος στην παραίτησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και την παράδοση της έδρας του, στις 16 Ιουνίου, είπε ότι αναλαμβάνει το μερίδιο που του αναλογεί για την ευθύνη του πολιτικού συστήματος στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι δεν είναι ο ηγέτης της νέας Κίνησης.
Απ` τη πλευρά του, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης ανέφερε ότι ο Κοινωνικός Σύνδεσμος δεν φιλοδοξεί να γίνει κόμμα, αλλά να συμβάλει ώστε "να συναντηθούν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν κοινό όραμα για την Ελλάδα, μέσα στο ευρώ, ως σύγχρονο και δημιουργικό κράτος".
Στη διακήρυξή της, η νέα κίνηση πολιτών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "κύριος στόχος είναι να προωθήσει την πληροφόρηση, το διάλογο και τη δράση, ώστε να ενεργοποιηθεί η κοινωνία των πολιτών με πρώτη προτεραιότητα, για την επόμενη περίοδο, τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία θα έχει σκοπό να συμβάλει στην ανάταξη της χώρας, με εθνικό στόχο να μετέχει ενεργά στον πυρήνα της ΕΕ και στη ζώνη του Ευρώ, με απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, πήγη νέου πλούτου όχι το κράτος, αλλά την παραγωγική οικονομία, με ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια, με την ανάδειξη, σε αυτή την προσπάθεια, των αρίστων και όχι των κομματικών ημετέρων."

4 σχόλια:

  1. Εντάξει το πιάσαμε το υπονοούμενο. Είστε αναφανδόν υπέρ της παραμονής μας στην ευρωζώνη. Εκείνο που εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω είναι, γιατί επιμένετε σώνει και καλά να πείσετε και τους άλλους να το αποδεχτούν, όταν εδώ και 2 χρόνια μέσα στην ευρωζώνη πάμε απ'το κακό στο χειρότερο και εσείς δεν το βλέπετε. Οι βόρειοι ευρωζωνικοί θέλουν τα λεφτά τους, να μας πουλούν τα υποβρύχιά τους, τα όπλα τους, τα αεροπλάνα τους, την τεχνολογία τους, και θέλουν να αποφύγουν ένα φαινόμενο οικονομικού ντόμινο, που μπορεί να τους παρασύρει όλους και ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Εμείς πλέον έχουμε βραχεί, μας πήρε το ποτάμι και ο βρεγμένος την βροχή δεν έχει λόγο να την φοβάται. Αρα για ποιόν κοπιάζετε και με ποιόν στην πραγματικότητα είστε τελικά;
    Με μάς ή με το θηρίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τώρα κάτι μας είπε και ο Φλωρίδης.
    Μάζεψε όλους τους ελιτίστες δίπλα του και νομίζει κάποιος τους ακούσει αυτούς.
    Περιμέναμε κάτι καλύτερο κε Φλωρίδη όχι τον Απόστολο Δοξιάδη που είναι και δεξιός και τον Στουρνάρα και τους άλλους.
    Αυτοί δεν είναι για πολιτική.
    Στο Κιλκίς δηλαδή θα κατεβάσεις τον Τσολάκη.
    Θα πάρεις 2000 σταυρούς εδώ και άλλους τόσους στην υπόλοιπη Ελλάδα.
    Και άλλοι πριν από σένα δοκίμασαν με κόμματα που εξέφραζαν οριακές μειοψηφίες του περιθωρίου του πολιτικού φάσματος και πήγαν άκλαυτοι. Γιατί νομίζεις ότι εσύ θα πάς καλύτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φλωρίδη έχεις τελειώσει πολιτικά και συ μαζί με τους άλλους πάρε το χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως να σε κάνουμε υπουργό? Εξωκοινοβουλευτικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.