Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία φοιτητών και άλλων πολιτών με στόχο τον Χ. Καστανίδη



Χθες Σάββατο 8 Οκτωβρίου, την ώρα που οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούσαν εκδήλωση – συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, ενημερώθηκαν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, ήταν σε κοντινό κινηματογράφο για να παρακολουθήσει μια ταινία. Αμέσως οι φοιτητές οργανώνουν κινητοποίηση και παρεμβαίνουν στον κινηματογράφο με πανό και συνθήματα (…κι ένα γιαούρτι!) διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Τρόικας. Πολύ σύντομα ο παρευρισκόμενος κόσμος αρχίζει κι αυτός να γιουχάρει τον Καστανίδη κι όλοι απαιτούν να αποχωρήσει! Μετά την παρέμβαση ακολούθησε σύντομη πορεία μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους. Δείτε το βίντεο.

3 σχόλια:

  1. Το Σύνταγμά μας (δηλαδή το δημοκρατικό μας "ευαγγέλιο") λέει οτι, όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα, να κινούνται ελεύθερα, οτι όλοι είναι ίσοι απέναντι στους νόμους του κράτους, οτι έχουν δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, κλπ,κλπ, με συγκεκριμένους κανόνες σεβασμού της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ενός προς τον άλλον. Στό τελευταίο άρθρο το Σύνταγμα αναφέρει χαρακτηριστικά οτι, η προστασία των άρθρων του Συντάγματος αναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Δηλαδή όταν επίκειται εκτροπή των διατάξεών του απο κάποιους και όταν καταλύονται οι Δημοκρατικοί θεσμοί τότε οι Ελληνες οφείλουν να το προστατεύσουν.
    Αυτή την στιγμή και κάθε μέρα που περνάει, ο κόσμος χάνει τα δικαιώματά του, που το Σύνταγμα ορίζει. Και δεν τα χάνει τυχαία. Η χώρα έχει παραδοθεί απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε έναν εξωθεσμικό παράγοντα, το ΔΝΤ, το οποίο επιβάλλει την κατάργηση διαφόρων διατάξεων του Συντάγματος, μέσω διαφόρων "μέτρων", προς ικανοποίηση των δανειστών μας. Αυτός ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που αποφάσισαν, χωρίς να ρωτήσουν τον λαό, την παράδοση της χώρας σε εξωθεσμικούς παράγοντες παραβίασαν το Σύνταγμα στο όνομα της "σωτηρίας της χώρας", που στην ουσία σημαίνει εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, προς όφελος των δανειστών μας και μόνον. Αυτή η πράξη αποτελεί εκτροπή απο τους κανόνες του Συντάγματος και επομένως ο κάθε Ελληνας μπορεί να αναλάβει την προστασία του, με όποιο μέσο θεωρεί πρόσφορο.
    Η διαμαρτυρία στον κιν/φο "Ολύμπιον" της Σαλονίκης, κατά ενός υπουργού, αποτελεί μία τέτοια πράξη.
    Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις τώρα είδα στο άλλο βίντεο την δήλωση του Μαγκριώτη, με αφορμή την διαμαρτυρία στον κιν/φο κατά του Καστανίδη, όπου με απίστευτη αλαζονεία και ύφος δέκα καρδιναλίων να υπερασπίζεται τα μέτρα λέγοντας, "θα συνεχιστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για την σωτηρία της χώρας και την υπεράσπιση των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας".
    Είναι πραγματικά εξωφρενικό να αναφέρεται πάλι για "σωτήρες" στο όνομα των αδύναμων πολιτών.
    Οποία μέγιστη υποκρισία και μέγιστο ψεύδος!!
    Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας διαπράχθηκαν στο όνομα των αδυνάτων, χωρίς ντροπή και τύψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.