Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για την ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις, το ΠΑΜΕ κι η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, καταγγέλλουν την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς επειδή δεν δέχτηκε πρόταση για συμμετοχή, μετά από συνελεύσεις, όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου.
Το κείμενο της ανακοίνωσης των δυο οργανώσεων, έχει ως εξής:

"Οι ταξικές δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο Δημόσιο και η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση καταγγέλλουν την στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και των τοπικών τους εκπροσώπων στην τελευταία σύσκεψη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Kιλκίς, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ συμφωνήθηκε ομόφωνα να προταθεί στα πρωτοβάθμια όργανα η συμμετοχή όλων στην απεργία της Τετάρτης 05 Οκτώβρη, καμιά από τις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων δεν έγινε δεκτή, ακόμη και για ψηφοφορία από το σώμα, γιατί όπως επικαλέστηκε ο πρόεδρος της, κ. Ταταρίδης, εκλεγμένος με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, δεν συνάδουν με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.
Οι προτάσεις αυτές είχαν να κάνουν με την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και κυρίως να δοθεί και παλλαϊκός χαρακτήρας στην επικείμενη απεργία. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης είναι προφανές πως πρέπει να δοθεί αυτός ο χαρακτήρας στην απεργία. Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στον ελληνικό λαό και ο λαός πρέπει με τον δικό του μοναδικό τρόπο να υπερασπιστεί την τάξη του και τα δικαιώματα του.
Στην σύσκεψη προτάθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανοιχτές γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων οργάνων οι οποίες:
1. Στον χώρο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να καλέσουν όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όπως επίσης και τους μαθητές. Να τους καλέσουν, να σταθούν στο πλευρό τους και να δεσμευτούν πως και αυτοί θα σταθούν δίπλα στα προβλήματα των παιδιών τους, που δεν έχουν βιβλία, δεν έχουν αναλώσιμα, δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές, σε λίγο δεν θα έχουν και πετρέλαιο. Το αστρονομικό ποσό των 60.281,38 € έστειλε το Υπουργείο στην σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας του Δήμου Παιονίας για το προσεχές τρίμηνο, για την κάλυψη των αναγκών 32 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (περίπου 241 € για καθένα από τα 132 τμήματα) και 109 αίθουσες, 9 γυμναστήρια, 45 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας και εργαστήρια επιφάνειας 18.995τ.μ. περίπου στην Δευτεροβάθμια. Προβλήματα παντού.

2. Στο χώρο της υγείας να γίνει ανοιχτό κάλεσμα σε συνέλευση, από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό προς όλους τους νοσηλευμένους και τις οικογένειες τους, που βλέπουν το αγαθό της δημόσιας υγείας να υποβαθμίζεται σε βαθμό επικίνδυνο. Με προμετωπίδα την διατήρηση του ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας, να ανοίξουν έναν ειλικρινή και καθαρό διάλογο μαζί τους. Αυτή η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να σταματήσει.
3. Στον χώρο των δικαστικών και εφοριακών να παρθούν πρωτοβουλίες για ενημέρωση των συναδέλφων και γενικά των εργαζομένων για την νομιμότητα και συνταγματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης. Να δεσμευτούν υπεύθυνα πως θα σταθούν στο πλάι των εργαζομένων και δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να εφαρμόσουν μέτρα τόσο αντιλαϊκά και βάρβαρα. Σε ανοικτή γενική συνέλευση να δεσμευτούν ότι θα σταθούν στο πλάι κάθε εργαζομένου που διεκδικεί την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του, στο πλάι του κάθε ανέργου που του στερεί και το κράτος το συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας, της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.
4. Στον χώρο των δημοτικών υπαλλήλων Ο.Τ.Α. πλατύ άνοιγμα στους δημότες οι οποίοι ήδη πληρώνουν τις συνέπειες του Καλλικράτη. Μαρασμός της υπαίθρου, κλείσιμο σχολειών, υποβάθμιση υπηρεσιών καθαριότητας, ύδρευσης και γενικά αποδόμηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σήμερα μία πραγματικότητα. Μέσα από την σύσκεψη να αναδείξουν τους στενούς δεσμούς που έχουν παραδοσιακά οι δημοτικοί υπάλληλοι με τους δημότες και να αναπτύξουν την δική τους συμμαχία για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών. Αφετηρία κοινής δράσης η απεργία στις 05 Οκτώβρη η οποία ας αποκτήσει επιτέλους πανδημοτικό χαρακτήρα.
5. Τέλος ανοιχτό κάλεσμα και εκδήλωση έμπρακτης αλληλεγγύης σε όλους τους ανέργους, φτωχούς αγρότες και απλήρωτους εργαζομένους. Κοινός αγώνας μαζί τους με στόχο την λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης τους όπως:
- Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας,
- Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
- Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου,
- Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση, κλπ.),
- Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του. Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
- Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους,
- Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων,
- Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες,
-Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αυτές ήταν οι τόσο εξωφρενικές προτάσεις για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οι οποίες έθεσαν και ζητήματα νομιμότητας αυτών των πρωτοβουλιών. Υποτιμούν τις δυνατότητες του λαού, θέλοντας να καλλιεργήσουν την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Τα δικαιώματα μας δεν χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν με αγώνα και θυσίες. Οι αντιλαϊκές πολιτικές δεν αλλάζουν μόνες τους αλλά ανατρέπονται.
Μέτωπο πάλης παντού. Δεν χωράνε ταλαντεύσεις, δεν χωράνε αυταπάτες. Καμιά συναίνεση-καμιά ανοχή. Παραμερίζουμε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία, κάθε διοικητικό συμβούλιο σωματείου, που δεν θα μπει μπροστά να οργανώσει αυτή την πάλη. Είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα επιβίωσης. Από την στάση που θα κρατήσει ο καθένας σε αυτό το ζήτημα κρίνεται το μέλλον της εργατικής τάξης.
Ατομική λύση δεν υπάρχει.
Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.
Σύνθημά μας «ένας για όλους και όλοι για έναν»"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.