Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Καθηγητές κάνουν δωρεάν φροντιστήρια!

Να, λοιπόν, που η οικονομική κρίση έχει και θετικές παρενέργειες! Μιλάμε, κυρίως, για την ανάπτυξή του αισθήματος της αλληλεγγύης μεταξύ μελών μιας κοινωνίας, που δοκιμάζεται σκληρά. Αλληλεγγύη, όπως αυτή ομάδας καθηγητών της Χίου, που όλο το καλοκαίρι παρείχαν δωρεάν διδακτική στήριξη στους μαθητές, που πλέον φοιτούν στη Γ' Λυκείου. Στόχος των ήδη διορισμένων καθηγητών ήταν να προετοιμάσουν τα παιδιά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους οικονομικά, αφού έτσι θα γλύτωναν τα φροντιστήρια.

Μάλιστα, η προσπάθεια της ομάδας των καθηγητών, που έχει το όνομα «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου - Αλλήλων Ενεκα», θα συνεχίζεται όλο το χρόνο, με τους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν φροντιστηριακά μαθήματα στους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου,
μετά το τέλος του κανονικού ωραρίου τους στο σχολείο! Ήδη μέχρι σήμερα 256 μαθητές παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα!

Λέτε αυτοί οι φωτισμένοι καθηγητές να βρουν μιμητές κι εδώ σε `μας;

3 σχόλια:

  1. Και να μου τό'λεγαν δεν θα το πίστευα! Συγχαρητήρια σ'αυτούς τους φωτισμένους και πραγματικούς πατριώτες καθηγητές. Με συγκινούν αφάνταστα. Μακάρι το πνεύμα της αλληλεγγύης τους απο την Χίο να εξαπλωθεί σ'όλη την Ελλάδα. Για τα παιδιά μας που είναι το μέλλον του έθνους, ρε γαμώτο!
    Αμήν Θεέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ. Ετσι είναι... πώς να το κάνουμε!
    Επισημαίνω επίσης οτι παραπαιδεία υπάρχει απο την δεκαετία του '60 και όχι μόνο τα τελευταία 20 χρόνια. Και υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικό σύστημα παιδείας στα δημόσια σχολεία. Οταν μιά μερίδα καθηγητών, που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία κάνουν και ιδιαίτερα φροντιστήρια, αυτό αποδεικνύει ακριβώς την έλλειψη σωστού δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος του κράτους. Κανένας υπουργός παιδείας δεν κατάφερε ή μάλλον δεν ήθελε, μέσω μιάς ουσιαστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, να καταργήσει τα φροντιστήρια, που σαν το σαράκι κατατρώει το οικογενειακό εισόδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.