Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το παραεμπόριο

Οι φορολογικές και δασμολογικές απώλειες από τη δράση του παραεμπορίου στην Περιφέρειά μας εκτιμώνται σε 2,2 δις ευρώ ετησίως, ενώ ο χαμένος τζίρος της αγοράς στα 6,5 - 7 δις ευρώ! Τα στοιχεία καταγράφονται σε έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απ` την οποία προκύπτει ότι το 25% του παραεμπορίου αφορά τσιγάρα και το 75% καταναλωτικά προϊόντα, ενώ ο κόσμος έχει στραφεί σ' αυτά σε ποσοστό 35%, ένεκα της οικονομικής κρίσης!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παράνομοι λιανοπωλητές του παρεμπορίου ανέρχονται στην Κ. Μακεδονία σε 10.000 άτομα! Αυτοί είναι, είτε Αφρικανοί (τσάντες, ομπρέλες, ρολόγια, cd, κλπ), είτε Κινέζοι (παιχνίδια, αναπτήρες, μαχαίρια κλπ), είτε άτομα από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης (κυρίως τσιγάρα).
Παράγοντες του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας τονίζουν ότι το πρόβλημα του παραεμπορίου στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωση των καταστημάτων. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι οι αρμόδιες αρχές κάνουν ελάχιστα για την επίλυσή του.

2 σχόλια:

  1. Οι (ανα-)αρμόδιες αρχές να κάνουν επιτέλους την δουλειά τους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να ρήξουν επιτέλους τα νοίκια, το κράτος επιτέλους να ρήξη την ληστρική φορολογία, ώστε οι έμποροι να ρήξουν τις τιμές και τελικά ο καταναλωτής να μην αγοράζει μα'ι'μού και ευτελή προ'ι'όντα απο το παραεμπόριο, επιτέλους.
    Ετσι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και όχι με ευχές και δεήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω και τουλαχιστον 3 χρονια σπειρα βουλγαρων διακινει αλυσοπριονα σε καφενεια και πλατείες
    παρανομα
    Οι ειδιοι λενε στους υποψυφιους πελατες οτι τα δινουν παμφθινα διοτι δεν πληρωνουν φορους δεν πληρωνουν ΤΕΒΕ δεν πληρωνουν ενοίκια δεν πληρώνουν εκτακτες εισφορες!
    Ερωτώ με ολο το σεβασμό τον Αστυνομικό διευθυντη νομού Κιλκίς
    Εαν αυτη η πραξη δεν συνηστά εγγληματική ενέργια.
    Τι εκανε μεχρι τώρα η υπηρεσια του και τι προτείθεται να κάνει απο τωρα και στο εξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.