Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Απαξίωση και στο Κιλκίς προς τους κυβερνώντες

Με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη παρουσία της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων και την αποστροφή των βλεμμάτων των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την εξέδρα των επισήμων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του Κιλκίς. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις επετειακές εκδηλώσεις ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος πέρα από την απαξίωση της μαθητιώσας νεολαίας ένιωσε και τις αποδοκιμασίες των διαμαρτυρόμενων πολιτών του Κιλκίς (ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων είχαν στηθεί Κιλκισιώτες αγανακτισμένοι οι οποίοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους φωνάζοντας συνθήματα και μουντζώνοντας).

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν μαθητές λυκείου οι οποίοι έστειλαν το μήνυμά τους παρελαύνοντας όχι με στολές αλλά με τα καθημερινά τους ρούχα.
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου.




11 σχόλια:

  1. Ολη η Ελλαδα ειπε το ΟΧΙ σε ολες τις πολεις!Μονο και μονο το γεγονος οτι ολοι οι νεοι τους γυρισαν την πλατη δειχνει την πληρη απαξιωση του λαου στο σαπιο πολιτικο συστημα. Ενα πολιτικο συστημα που εξεθρεψαν τα κομματα εξουσιας λεηλατοντας τη χωρα για δεκαετιες και τωρα που πνεουν τα λοισθια μας ξεπουλαν σαν δουλοπαροικους στους ξενους και στα εδω τσιρακια τους.Γαντζωμενοι στην εξουσια χαρι στα διαπλεκομενα ΜΜΕ που συκοφαντουν εργολαβικα τις χθεσινες κινητοποιησεις του λαου συνεχιζουν το καταστροφικο τους ρολο. Συντομα η κοινωνια θα τους στειλει στον αποπατο της Ιστοριας μαζι με τον Τσολακογλου και τους αλλους δοσιλογους της προηγουμενης κατοχης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στα παιδιά που παρέλασαν με τα πολιτικά τους ρούχα και όχι με στολή. Βαθιά συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχην καλησπερα σε ολους τους αναγνωστες!Θα ηθελα να κανω μια διευκρινηση οσον αφορα το παραπανω αρθρο και τους μαθητες του 2ου ΓΕΛ Κιλκις που παρελασαν με τα πολιτικα τους ρουχα.Η αποφαση αυτη απο μεριας των μαθητων, παρθηκε επειτα απο την επιλεκτικη απαγορευση του υπουργειου ¨Παιδειας¨ στο δικαιωμα τους να παρελασουν και να τιμησουν το ηρωικο αντιφασιστικο ΟΧΙ των προγονων τους, απεναντι στου ξενους κατακτητες.Συμφωνα με το υπουργειο, η απαγορευση αυτη οφειλεται στην πενθημερη καταληψη του σχολειου απο τους μαθητες στην προσπαθεια τους να διεκδικησουν μια καλυτερη παιδεια και ενα καλυτερο μελλον.Δεν πρεπει να ξεχναμε αλλωστε πως ο σημαντικοτατος θεσμος της παιδειας περνα βαθυτατη κριση.Το γεγονος αυτο φαινεται απο το οτι ενω βρισκομαστε στα τελη Οκτωβρη οι μαθητες δεν εχουν ακομη τα στοιχειωδη, που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ΒΙΒΛΙΑ!Δεν πιστευουμε δηλαδη πως οι δυο διδακτικες ωρες που χαθηκαν θα ηταν το προβλημα, οπως ισχυριστηκε η υπουργος Παιδειας με ανακοινωση της.Σαν να μην εφτανε η πρωτοφανης αδιαφορια του υπουργειου με την ελλειψη βιβλιων, ηρθε και η πρωτακουστη αποφαση απαγορευσης συμμετοχης στη μαθητικη παρελαση.Προφανως η διεκδικηση των δικαιωματων μας ενοχλησε καποιους υψηλα ισταμενους στο υπουργειο, γι' αυτο και προχωρησαν στην καταπατηση ενος ακομα δικαιωματος του ελληνικου λαου,αυτο δηλαδη,της ενδειξης ευγνωμοσυνης μεσω της παρελασης σε οσους θυσιαστηκαν για να ειμαστε εμεις σημερα ελευθεροι!Τελος,στις δυσκολες εποχες που περνα η χωρα μας και μαζι ολος ο ελληνικος λαος, καποιοι απο τους μαθητες στερηθηκαν για να αγορασουν τη μαθητικη στολη, αφου η Πρωτακουστη ξαναλεω, αποφαση ανακοινωθηκε μια μολις μερα πριν την παρελαση!Για ολους τους παραπανω λογους οι μαθητες του 2ου ΓΕΛ Κιλκις παρελασαν με τα πολιτικα τους ρουχα και οχι σαν δειγμα ασεβειας προς τους προγονους μας, οπως ειπωθηκε απο μερικους, αλλα για να περασουν με τον δικο τους τροπο το μηνυμα τους στους πολιτες του Κιλκις.
    Ευχαριστω εκ των προτερων για την κατανοηση σας.
    Με εκτιμηση ενας εκ των μαθητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε με ρε μαθητή του ΓΕΛ σιγά μην μπορείς εσύ να γράψεις τέτοιο άρθρο. Εκεί ίσα ίσα το όνομα σας ξέρετε να γράφετε και αυτό ίσως όχι ανορθόγραφα.
    Θέλετε και καταλήψεις.
    Εμείς όταν κάναμε καταλήψεις είχε όντως νόημα ο αγώνας μας, εσείς κάνετε κατάληψη για να πάτε για φραπέ.
    Λες και δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στο ΓΕΛ.
    Εσας όταν σας ρωτάνε τι έγινε το 40 και το 21 λέτε ότι πήρε η Ελλάδα τη γιουροβίζιον.
    Αμορφωσιά σε όλο της το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα....εγω πιστευω οτι η φασιστικη αποφαση της υπουργου,να εξαιρεθουν απο την παρελαση οι μαθητες που εκαναν καταληψη, παρθηκε γιατι φοβηθηκε την αγωνιστηκη νεολαια.....η νεολαια που ξερει να αγωνιζετε ειναι επικινδυνη για τα φασιστοχουντικα σχεδια της...ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ....ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ Νο 4 ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΑ..ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο επικριτικος στην νεα γενια ανωνυμος, καλα θα κανει να κρατησει την ανωνυμια του σε ολες τις κοινωνικες του δραστηριοτητες γιατι μονο για αυτο δυναται....Μαλλον δεν εχει ενημερωθει για τις δυνατοτητες των παιδιων του 2011 και εχει μεινει στην δικη του αμορφωτη καιρουσφετοβολεμενη εποχη....Τουλαχιστον η νεα γενια περπατα με ψηλα το κεφαλι,αγωνιζεται για το αβεβαιο μελλον της οταν γνωριζει οτι ατομα χωρις προσοντα κατεχουν αυτα που βαση κριτηριων καιικανοτητων τους ανηκουν.........Μακαρι οι μισοι απο εμας να ειχαμε τα εφοδια που εχουν οι νεοι σημερα .........οι οποιοι δυστυχως γινονται οι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!!!!!!Σχολιο ως αντιδραση στην απαραδεκτη κριτικη για τα παιδια του 2ου Λυκειου, μιας μανας με κατοχη πτυχιου και αντιστοιχης θεσης, ενος αριστουχου μαθητη ελληνικων και ξενογλωσσων του 2ου λυκειου Κιλκις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν μας ειπες ποια εποχη εκανες καταληψη και ποια ηταν τα αιτηματα σας.τα παιδια πλεον εχουν καταλαβει τι γινεται με αυτους που ξεπουλανε τη χωρα και παλευουν για το μελλον τους.
    και δεν καταλαβα γιατι να μην ξερουν γιουροβίζιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα σύγχρονα παιδιά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που είναι πραγματικά επιμελή, το μόνο που τους νοιάζει είναι το χαβαλέ.
    Το γνωρίζεις καλά και εσύ φίλε ανώνυμε ότι πηγαίνουν στο σχολείο με το μυαλό στο διάλειμμα και την εκδρομή.
    Όταν σχολάνε πάνε στις καφετέριες και όχι σπίτι για διάβασμα.
    Κάνουν σοδομισμούς και επιδίδονται σε ομαδικά διαστροφικά συμπλέγματα τα οποία μάλιστα καταγράφουν και σε κάμερες!
    Αυτήν τη νέα γενιά υπερασπίζεστε φίλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ανωνυμος που εχει αναφερει οτι τα παιδια των Γενικων Λυκειων ειναι αμορφωτα μπορει να μιλα για τον εαυτο του . Διεκδικησαμε κατι καλυτερο και με τις καταληψεις μας και με την παρελαση μας .Δεν πηγαμε "για φραπε" .Και αν δεν γνωριζαμε τι εγινε το 1940 δεν θα παρελαυναμε την Παρασκευη ,γι'αυτο και δεν ειμαστε ανιστοριτοι. Και τετοιου ειδους φασιστικες αντιληψεις εκφραζουν τους πραγματικα αμορφωτους και ανιστοριτους που δυστυχως αυξανονται και πληθυνονται σε αυτη την χωρα ...Και οσον αφορα το σχολιο του/της Python δεν ειμαστε μια γενια που παει για καφε μετα το σχολειο ...Και δεν ειμαστε κακοποιοι ...Ειμαστε το μελλον ... Τωρα εαν θα υποστηριξετε τον αγωνα μας ειναι καθαρα δικη σας αποφαση .Αλλα δεν μπορειτε να κρινετε ετσι μια ολοκληρη γενια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και στο κατω κατω η δικη σας γενια μας εφτασε στην καταστροφη και ξεκληρισε την δικη μας. Αν εισασταν μορφωμενοι με αξιες και ιδανικα δεν θα το επιτρεπατε ...Συνεχεια προηγουμενου σχολιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.