Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση "Δημοκρατικής Αριστεράς" για τα γεγονότα στις παρελάσεις

"Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα οι διαληλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό, όμως, είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση, η οποία αναφέρεται στην τιμή και στη μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. Είναι ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα."

3 σχόλια:

  1. "Υπ’ αυτή την έννοια, το γενναίο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στην επέλαση του φασιστικού – ναζιστικού άξονα, το τιμούν αυτοί που μάχονται και όχι αυτοί που λιποταχτούν, αυτοί που αγωνίζονται και όχι αυτοί που παραδίνονται, αυτοί που αντιστέκονται και όχι αυτοί που προσκυνούν.
    Συνεπώς, το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, την ημέρα της 71ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι της υποτέλειας και της εξαθλίωσης και -ταυτόχρονα- τους Έλληνες στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στο έπος του ’40.
    Καμία εθνική επέτειος δεν αμαυρώθηκε. Όσοι πολιτικοί μηρυκάζουν, ελαφρά τη καρδία, αυτές τις ανοησίες, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς την ιδιοκτησιακή τους λογική ως προς τις εθνικές επετείους και τη σημασία τους. Θα ήθελαν προφανώς να βλέπουν τους εαυτούς τους, πρώτες μούρες στις εξέδρες και τα μπαλκόνια εορτών και παρελάσεων, στη μνήμη ανθρώπων και αγώνων που εμπνέουν και καθοδηγούν για τα ακριβώς αντίθετα από τα πεπραγμένα αυτών των ιδίων."

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ 29/10/2011

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΙΠΙΛΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ...ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟY;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αν η δημόσια εικόνα της χώρας τραυματίζεται με τις συγκεκριμένες αντιδράσεις του κόσμου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, νομίζω οτι αυτό λέγεται καθωσπρεπισμός και υποκρισία. Την εικόνα της χώρας όλοι γνωρίζουμε ποιοί την καταστρέφουν. Τι θέλει να πει η ανακοίνωση, οτι αν κάποιος δεν μπορεί να επιβιώσει θα πρέπει να το ξεχάσει και να κάνει παρέλαση ή να χειροκροτεί ή να κάτσει απαθής στο σπίτι του; Οι πολίτες της κάθε πόλης αποφασίζουν τον τρόπο και τον τόπο διαμαρτυρίας. Οταν οι ηγέτες της χώρας αφαιρούν απο τούς πολίτες τους στοιχειώδη δικαιώματα, τότε εκείνοι αποφασίζουν με ποιό τρόπο θα αντιδράσουν και είναι τουλάχιστο άκομψο να δασκαλεύεις τους απελπισμένους ως προς αυτό. Παράλληλα είναι απογοητευτικό για ένα αριστερό κόμμα να παίρνει τέτοια θέση(ναι μέν, αλλά...). Στο φινάλε, η τιμή στον αντιφασιστικό αγώνα υπάρχει κυρίως στις συνειδήσεις των ανθρώπων και όχι σώνει και καλά στις παράτες.
    Και μία επισήμανση για την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη. Φαίνεται πως είναι πλέον τόσο χορτασμένος, που έχασε την ευαισθησία του και αδυνατεί να κατανοήσει την αγωνία των πεινασμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Αριστεροί'' του σαλονιού που αποπνέετε έναν παλιού τύπου δεξιό ψευτοκαθωσπρεπισμό.Ένα νεύμα του ΓΑΠ περιμένετε για να φύγετε τρέχοντας για το ΠΑΣΟΚ.Κάποιοι ίσως πάρετε και υπουργείο.Δεν θα είστε βέβαια οι πρώτοι.Η τάση σας έδωσε μέχρι τώρα ουκ ολίγους στο ΠΑΣΟΚ.Ο τελευταίος παρακαλείται να κλείσει την πόρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.