Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Απογοητευτική η συγκέντρωση Αγανακτισμένων στο Κιλκίς!

Μόνο που μας πήρε ο ύπνος!
Απογοητευτική ήταν η εικόνα που παρουσίαζε σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα η πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, όπου επρόκειτο να γίνει συγκέντρωση Αγανακτισμένων. Μαζεύτηκαν 20-30 άνθρωποι όλο κι όλο, μ` αποτέλεσμα, φυσικά, να μην γίνει κανενός είδους μαζική εκδήλωση. Τα λόγια του φίλου στην κάμερα του gnomikilkis.gr είναι χαρακτηριστικά. 
Τι έγινε ρε παιδιά, στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά εμείς αρμενίζουμε

8 σχόλια:

  1. Σοβαρά τώρα περιμένατε κάτι διαφορετικό από τους Κιλκισιώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιό μου ή μάλλον το χρονικό της διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων, το έχω αναρτήσει στο θέμα με την έκκληση για την συγκέντρωση, λίγο πιό κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σσσσσσσσσσσσσ!!!!!!!!Το Κιλκις ΚΟΙΜΑΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι αγανακτισμένοι ρε παιδιά. Ντροπή σε όλους, το συστημα σας χρειάζεται όλους για να επιβιώσει. Μην ακούσω κανέναν κιλκισιώτη πια να μιλάει. Τουμπεκί όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο γιαλός δεν είναι στραβός. Όταν σ' όλο τον κόσμο, αυτού του είδους οι διαδηλώσεις είχαν την μαζικότητα που οι περιστάσεις επιβάλλουν, το Κιλκίς αποτέλεσε μια "παραφωνία", μια παραδοξότητα, μιά δυσάρεστη εξαίρεση. Το ερώτημα είναι, γιατί;
    Πιστεύω πως πρωταρχικό ρόλο έπαιξε η μή κατάλληλη προετοιμασία της συγκέντρωσης, η έλλειψη σωστής και πειστικής οργάνωσης απ' όλους εκείνους τους φορείς που θά'πρεπε να κινητοποιήσουν τον κόσμο. Απεναντίας οι φορείς αυτοί είναι περιχαρακωμένοι στα στερεότυπα που έχουν μάθει να λειτουργούν επι δεκαετίες. Το αυθεντικό, το αυτόνομο ,το αυθόρμητο, το ακαπέλωτο, το φοβούνται, το αποστρέφονται, το βλέπουν σαν κάτι ξένο. Δεν είναι οτι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που υπάρχουν, πολύ περισσότερο γι'αυτά που θα έρθουν. Ομως και ο κόσμος του Κιλκίς έχει "γαλουχηθεί" να ακολουθεί την "φόρμα", που του παρέχει μία ψευδαίσθηση οτι κάποιος απο ψηλά τους έχει υπο την προστασία του και τον καθοδηγεί σε "ασφαλή" νερά. Ας πούμε πως δεν "το διακινδυνεύει", ακόμα κι'άν δεν έχει να χάσει τίποτε.
    Επομένως πιστεύω οτι εδώ στο Κιλκίς στραβά αρμενίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιους φορεις εννοεις Λουκυ Λουκ; Ολοι παραβρεθηκαν αυτονομα στην πλατεια Ειρηνης και η οργανωση εγινε απο 2-3 ατομα που συμμετειχαν και στις προηγουμενες συγκεντρωσεις το καλοκαιρι. Δεν εμφανιστικαν οι του ΣΥΡΙΖΑ που στην αρχη ηταν τακτικοι αλλα τωρα που αδειασαν οι πλατειες την εκαναν. Γνωστη η καιροσκοπικη τακτικη τους.Χθες η προσελευση στην πλατεια Συνταγματος ηταν υποτονικη με μερικες εκατονταδες κοσμο σε μια πολη 4 εκατομμυριων.Αντιστοιχη υποτονικοτητα υπηρξε και στις αλλες λιγες πολεις της Ελλαδας που εγιναν συγκεντρωσεις.Δυστυχως ο κοσμος απο τα απανωτα σοκ που δεχεται αλλα και την τρομοκρατια απο τα ΜΜΕ εχει παραλυσει και δεν αντιδρα ουτε στοιχειωδως.Παντως οι 40 που μαζευτηκαν στην πλατεια συζητησαν τροπους δρασης εναντια στα χαρατσια μεσω της ΔΕΗ σε επιπεδο γειτονιας και πολης καθως και αλλες μορφες κινητοποιησεων.Η Συμμετοχη στις απεργιακες κινητοποιησεις της επομενης εβδομαδας οπου μπορει ο καθενας ηταν αυτονοητη απο τους περισσοτερους καθως και η ανανεωση του ραντεβου για την ερχομενη Τεταρτη στις 6 το απογευμα παλι στην πλατεια Ειρηνης.Ολοι οσοι μπορουν να βοηθησουν με την παρουσια τους και τις ιδεες τους ειναι απαραιτητοι.Στο facebook υπαρχει η σελιδα ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ για ενημερωση και ανταλλαγη αποψεων και οργανωση δρασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απομονώνω τα, "άλλες μορφές κινητοποιήσεων" και "οργάνωση δράσεων" που γράφεις και συμφωνώ, αφού όπως λές υπήρξε γενικευμένη υποτονικότητα στις συγκεντρώσεις. Επιβάλλεται λοιπόν να στίψουμε το μυαλό μας για να βρούμε αυτές τις μορφές και κατ'επέκταση να τις εφαρμόσουμε. Οι αυτόνομοι κοινωνικοί αγώνες ποτέ δεν ήταν και είναι εύκολη υπόθεση. Εχουν να αντιμετωπίσουν στερεότυπες αντιλήψεις, οτι δηλαδή τις συγκεντρώσεις τις οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ή τα κόμματα με προκάτ συνθήματα και πανώ, αλλά και συγκεκριμένους "αρχηγούς" και πίσω τους να ακολουθεί το "ποίμνιο".
    Τα κόμματα όμως και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν το "ποίμνιο", ως "δεξαμενή" προς άγραν ψήφων. Οτιδήποτε άλλο δεν τους ενδιαφέρει και μέχρι που το αντιπαλεύουν. Θυμηθείτε την αρχική στάση του ΚΚΕ, απέναντι στις πρώτες μαζικές συγκεντρώσεις που τις θεώρησε αναποτελεσματικές, γιατί δεν εντασσόταν κάτω απο την "ομπρέλα" του. Υστερα είδε οτι το πράγμα ήταν σοβαρό και ψιλοάλλαξε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώρα ξεσηκωμού, μπήκαν στην πόλη οι οχτροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.