Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μισθοί Βουλγαρίας με κόστος ζωής Γερμανίας!

Παρ` όλο που φαίνεται να εγκαταλείπεται η ιδέα της δημιουργίας διασυνοριακών οικονομικών ζωνών, οι μισθοί πείνας αυξάνονται και πληθύνονται σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας όπως ο νομός μας. Εργασίες που αμείβονται με 3 ευρώ την ώρα, για 2 - 4 ημέρες, ή με 300 - 500 ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλιση και άλλες παροχές, αποτελούν πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο στον τόπο μας.
"Η Πολιτεία θέλει να οδηγήσει σε μισθούς Βουλγαρίας. Η ανεργία ανεβαίνει, οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, ενώ κυριαρχούν πλέον η μερική απασχόληση, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και κλίμα φόβου και τρομοκρατίας", λένε συνδικαλιστές της περιοχής μας, την ώρα που η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 30%, ενώ στον οικοδομικό κλάδο είναι πάνω από 70%!
Σύμφωνα μ` εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ, η εγκατάλειψη της ιδέας των διασυνοριακών οικονομικών ζωνών έγινε επειδή οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων θα επικρατήσει τρομακτική συμπίεση του κόστους εργασίας από μικρές επιχειρήσεις, που θα γίνουν έτσι περισσότερο ανταγωνιστικές.
Το θέμα είναι ότι επικρατούν πλέον στη χώρα μας οι μισθοί Βουλγαρίας με κόστος ζωής Γερμανίας. Κι άντε τώρα εσύ ν` αντέξεις!

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΑΜΟΙΒΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙ, 10 ΛΕΠΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΗΤΑN;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν ήταν καλά. Όπως δεν ήταν καλά και σωστά, όταν οι μισθοί βρισκόταν στα ύψη και εκτόξευσαν τις δαπάνες του κράτους,να τις πληρώνουμε με αστρονομικά δάνεια, που οι κυβερνώντες ελαφρά τη καρδία, έπαιρναν.Μόνο που τα δανεικά δεν είναι και αγύριστα, οπότε οι δανειστές μας σήμερα τα ζητάνε πίσω.Και αυτή, είναι η άλλη όψη της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.