Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς: Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος!

"Δεν έχουμε να πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά εισοδήματος", λέει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, προτρέποντας τους εργαζόμενους να καταθέσουν στην Εφορία επιστολή – δήλωση αδυναμίας. Παραθέτει, μάλιστα, και υπόδειγμα της εν λόγω δήλωσης.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚΚ έχει ως εξής:


"Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει φορολογικά ανάλγητα μέτρα και έκτακτη εισφορά για πολλοστή φορά που μειώνουν το εισόδημα του εργαζομένου και συνταξιούχου κατά μεγάλο ποσοστό που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές υποχρεώσεις και φυσικά να καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος ειδικότερα οι χιλιάδες των ανέργων που συνεχώς αυξάνονται.
Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε και δεν στηρίζουμε απλά και χωρίς σκέψη κινήματα ¨ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ¨ αδυνατούμε όμως να πληρώσουμε γιατί δεν έχουμε και βέβαια διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά πως το κράτος είναι άδικο, δεν τηρεί το σύνταγμα για την ισονομία αφού οι έχοντες και κατέχοντες με διάφορους τρόπους ξεφεύγουν και δεν πληρώνουν την αναλογία τους με συνέπεια να πληρώνουν πάντα οι αδύνατοι και νομοταγείς.
Γι’ αυτό, όσοι λάβατε ή θα λάβετε την ειδοποίηση για καταβολή έκτακτης εισφοράς σύμφωνα με τον Νόμο 3986/11 αρ.29 και αδυνατείτε εκ των πραγμάτων να την καταβάλλετε, να καταθέσετε Επιστολή – Δήλωση αδυναμίας στην Εφορεία, εξηγώντας τους λόγους αδυναμίας και άρνησης καταβολής της έκτακτης εισφοράς.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ Α
ΑΡΝΗΣΗΣ
ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ
ΜΕΤΡΩΝ
Η παρούσα επιστολή μπορεί να κατατεθεί στα ΚΕΠ όλης της χώρας με κοινοποίηση προς τον αρμόδιο εισαγγελέα o οποίος υποχρεούται να ερευνήσει το σκεπτικό της επιστολής με το οποίο ο πολίτης πρέπει να προστατεύσει την περιουσία του η οποία έχει αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Αξιότιμοι κύριοι,
Σήμερα την ......./...../2011 έλαβα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. γραπτή ειδοποίηση για την καταβολή του ποσού ........... ευρώ. ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ, αλλά αδυνατώ να καταβάλλω το ανωτέρω ποσό εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων μου κατά 30-35% μηνιαίως(α), ή την απώλεια θέσης εργασίας μου(β) με συνέπεια το ποσό που απαιτείται από το κράτος να έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τους ισχύοντες νόμους.
Η άρνηση μου για τη μη καταβολή του ποσού έγκειται στο γεγονός ότι το κράτος αδυνατεί να τηρήσει την ισονομία μεταξύ των υπηκόων του, τι στιγμή που τα αρμόδια υπουργεία αναφέρουν για δισεκατομμύρια οφειλές άλλων συμπολιτών μου και οι οποίοι με διάφορους άλλους τρόπους δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους στο κράτος με συνέπεια να πληρώνω πάντα εγώ το πρόβλημα του ελλείμματος στη χώρα.
Κατανοώ το πρόβλημα ωστόσο δεν θα αναζητήσω ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς οι οποίοι με τους νόμους που ψηφίζουν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα διαβίωσης μου (βλ. καταστατικό χάρτη ΟΗΕ)
Κάθε υπάλληλος του κράτους που θα προβεί σε αναγκαστικά μέτρα σε βάρος μου και σε απειλή κατά της περιουσίας μου, κατά του εισοδήματος μου και κατά της βούλησης του Ελληνικού λαού θα διωχθεί στα ποινικά δικαστήρια με την απαγγελία κατηγορίας "ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ" με το σκεπτικό ότι οι κρατικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν λόγω αρμοδιότητας τις οφειλές άλλων οφειλετών οι οποίοι είτε είναι άφαντοι, είτε έχουν καλυφθεί με τον πρόσφατο νόμο περί υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Με την παρούσα επιστολή μου καλώ τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει και να αποδώσει την ευθύνη στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας και ταυτόχρονα με την παρούσα θα καταθέσω τη σχετική μήνυση και αγωγή σε βάρος του κρατικού υπαλλήλου που αρνείται να τηρήσει την εφαρμογή του Συντάγματος.
Με τα ανωτέρω επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος και η αναζήτηση ευθυνών από τούδε και στο εξής θα έχει απόδοση ευθύνης κατά παντός υπευθύνου φυσικού προσώπου.

Με εκτίμηση Ο φορολογούμενος

2 σχόλια:

  1. Ασυναρτησιες απο το εργατικο κεντρο και αρλουμπες του τυπου:"Δεν αρνουμαστε να πληρωσουμε και δεν στηριζουμε απλα και χωρις σκεψη κινηματα του τυπου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ " οπως και το αμιμητο: "Κατανοω το προβλημα ωστοσο δεν θα αναζητησω ευθυνες στο πολιτικο συστημα και τους πολιτικους" Θαυμαστε κειμενο! Μακρυα απο κινηματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ τζιζ και προς θεου μην αγγιζετε τα πρασινογαλαζα λαμογια του πολιτικου συστηματος που κατακλεψαν και ρημαξαν την χωρα!!Σε μαλακες απευθυνεστε ρε σαινια του εργατοπατερικου κεντρου;Τελειωνουν οι μερες σας παρτε το αποφαση και ο καθενας θα λογοδοτησει για τα εργα και τις ημερες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως οι εισαγγελείς σίγουρα θα φρικάρουν με τόσες επιστολές(ανάμεσα σε τόσες άλλες υποθέσεις), τις οποίες θα πρέπει πρώτα να μελετήσουν και ύστερα να αποφανθούν σχετικά. Τους προτείνω λοιπόν να καταστρώσουν κάνα προγραμματάκι στον υπολογιστή τους, που να περιλαμβάνει όλες τις πιθανές περιπτώσεις, και έτσι αυτομάτως να βγαίνει το πόρισμα εκτυπωμένο.. δια πάσαν νόμιμον χρήσην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.