Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Θετική κίνηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ

Σωστή η κίνηση και οφείλουμε να την επικροτήσουμε: Οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κοινοποίησαν μ` επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής την απόφασή τους να παραιτηθούν απ` τις αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές. Την επιστολή υπέγραψαν οι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.
Θα πείτε, με την συγκεκριμένη παραίτηση επιτυγχάνεται η "αντιστοίχηση στις συνθήκες λιτότητας των Ελλήνων πολιτών'", όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ; Όχι, βέβαια, γιατί τα βουλευτικά προνόμια είναι αμέτρητα! Ωστόσο, είναι μια θετική κίνηση, και περιμένουμε να δούμε αν θα βρει μιμητές κι από βουλευτές άλλων κομμάτων...

1 σχόλιο:

  1. Εμείς οι απλοί πολίτες άν είχαμε τέτοια παραδείγματα (και άλλα βεβαίως), απο τους πολιτικούς, θα "μαλάκωνε η καρδιά μας" και δεν θα γινόμαστε τόσο επιθετικοί. Εάν δέ, πήγαιναν και μερικοί υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας στην "στενή", όπως θα έπρεπε, ακόμα καλύτερα για την ψυχολογία μας. Ο Έλληνας έχει φιλότιμο και αναγνωρίζει την ευθυξία, την συγνώμη και την ειλικρίνεια. Αν οι πολιτικοί έδειχναν τέτοια συμπεριφορά, ίσως να κάναμε θυσίες. Τώρα όμως δεν δικαιούνται να τις ζητούν, γιατί ηθικά αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, καιροσκόποι και ανειλικρινείς.
    Και κάτι ακόμα. Στις ευνομούμενες δημοκρατίες η σχέση πολίτη-πολιτικού είναι μία σχέση αμφίδρομη προς την επίτευξη του γενικού καλού και όχι μόνον του ατομικού. Ομως το πρωταρχικό παράδειγμα το δίνουν οι πολιτικοί, ώστε να απαιτούν το ίδιο απο τους πολίτες. Γιατί όπως είπε και ο φιλόσοφος Λόουελ, "η ηθική κυριαρχία είναι η μόνη, που αφήνει πίσω της μνημεία και όχι ερείπια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.