Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κιλτίδης: Στον φυσικό του χώρο

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης


Τελικά ο Κ. Κιλτίδης δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ντόρας. Η συμβίωσή του με το "φιλελεύθερο δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα της σύγχρονης κεντροδεξιάς", έλαβε οριστικά τέλος, έτσι στα ξαφνικά! Ήταν το χρονικό ενός μη προαναγγελθέντος διαζυγίου!
Πράγματι, η είδηση της αποχώρησης του Κιλκισιώτη βουλευτή έπεσε στη κυριολεξία ως "κεραυνός εν αιθρία" χθες μετά τα θυελλώδη γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας μ` επίκεντρο το Κοινοβούλιο. Όλοι περίμεναν τις "παράπλευρες απώλειες" απ` τη χθεσινή ψηφοφορία για το μακροπρόθεσμο, στα πρόσωπα των Π. Κουρουμπλή και Ελσας Παπαδημητριου. Κανείς, σ` αυτό του Κ. Κιλτίδη.

Το "μυστήριο"με την αποχώρηση του βουλευτή επιτείνεται κι απ` το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια να μην συσχετισθεί με τα χθεσινά γεγονότα. Και, όντως, λογικός συσχετισμός δεν προκύπτει. Ο Κ. Κιλτίδης ψήφισε για το μεσοπρόθεσμο "παρών", όπως κι η πρόεδρος του πρώην , πλέον, κόμματός του, αλλά και όπως οι υπόλοιποι βουλευτές της ΔΗΣΥ. Μάλιστα, ο δικός μας προηγήθηκε όλων στην υιοθέτηση της θέσης "παρών", αφού ανακοίνωσε την απόφασή του για αυτήν την στάση, πριν ακόμα συνέλθει η ΚΕ της ΔΗΣΥ και πριν τοποθετηθεί η ίδια η κ. Μπακογιάννη. Μ` αποτέλεσμα να φανεί στη κοινή γνώμη ότι, τόσο η αρχηγός όσο κι οι βουλευτές αλλά κι η πλειοψηφία της ΚΕ του κόμματος, υιοθετούν την θέση Κιλτίδη. Άρα, δεν υπήρχε λόγος να αισθάνεται δυσαρέσκεια.
Ναι, αλλά τότε γιατί η ανακοίνωση της αποχώρησης αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή; Η λογική εξήγηση μπορεί να` ναι μία: Πράγματι, ο Κιλκισιώτης βουλευτής δεν ένιωθε τελευταία και πολύ άνετα στη ΔΗΣΥ. Γι αυτό και τις τελευταίες μέρες δεν συμμετείχε ενεργά στις κομματικές διεργασίες, μ` αποκορύφωμα την αποχή του απ` την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ μ΄αντικείμενο τη στάση στη ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο.
Η εξήγηση που δίνεται γι` αυτήν την διαφοροποίηση είναι ότι ο Κ. Κιλτίδης έβλεπε τελευταία ότι η πολιτική - ιδεολογική πορεία της ΔΗΣΥ ήταν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των φιλελεύθερων κεντρογενών χαρακτηριστικών της, σε βάρος της "ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης" που τα χωράει όλα!
Έτσι ο βουλευτής μας, άρχισε να αισθάνεται έξω απ` τα γνωστά ιδεολογικά νερά του, τα οποία ποτέ δεν απαρνήθηκε, απλώς πίστεψε προς το παρόν ότι μπορούν να κατευθυνθούν προς την ίδια ρότα μαζί μ` άλλα, με την προοπτική να σχηματισθεί ο νέος κεντροδεξιός χείμαρρος!
Ο ως άνω συλλογισμός ενισχύεται κι απ` όσα είπε η κ. Μπακογιάννη στον Ν. Χατζηνικολάου το βράδυ της αποχώρησης Κιλτίδη (χθεσινό κεντρικό δελτίο του ALTER). Πράγματι, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, απαντώντας σ` ερώτηση για την αποχώρηση, έκανε λόγο για ιδεολογική αποσαφήνιση των χαρακτηριστικών του κόμματός της! Και, παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι ο Κ. Κιλτίδης θα πορευτεί πλέον με τον ΛΑΟΣ.
Αυτό το τελευταίο θα πρέπει να θεωρείται ως κάτι περισσότερο από σίγουρο. Εκτός κι αν, πρώτον, ο κ. Κιλτίδης πάψει ν` ασχολείται με την πολιτική, δεύτερον, αλλάξει πολυκατοικία πηγαίνοντας στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ, και τρίτον, ιδρύσει δικό του κόμμα. Όλα αυτά είναι τόσο πιθανά όσο το να μην χρειαστεί άλλα δανεικά η Ελλάδα!
Είναι γεγονός ότι ο Κ. Κιλτίδης τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή απ` το να συμπορευτεί χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη. Να ενταχθεί, δηλαδή, στον φυσικό πολιτικό του χώρο, αφού αυτή η πρόσκαιρη συμβίωση με την Ντόρα φάνταζε εξ αρχής παρα φύση!
Η απόφαση αυτή του κ. Κιλτίδη πρέπει να λήφθηκε τον τελευταίο καιρό. Σίγουρα, όμως, δεν έπαψε ποτέ να το σκέφτεται, ακόμα κι απ` τη πρώτη μέρα της ανεξαρτοποίησής του απ` τη ΝΔ. Ή, μάλλον, πριν απ` αυτήν, απ` την ώρα δηλαδή που εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αντ. Σαμαράς. Απλώς, η προσφάτως οριστικοποιηθείσα απόφαση ήθελε το κατάλληλο τάιμινγκ για ν` ανακοινωθεί. Και ποιο καλύτερο απ` τη χθεσινή ιστορική για την μεταχουντική Ελλάδα μέρα;

3 σχόλια:

  1. "Ήταν το χρονικό ενός μη προαναγγελθέντος διαζυγίου".

    Αυτή η φράση τα λέει ΟΛΑ νομίζω.
    Στη ΝΔ καθόταν με το ζόρι, στη ΔΗΣΥ πήγε με το ζόρι, τώρα ήταν ευκαιρία να εγκατασταθεί εκεί που πάντα επιθυμούσε. Καλή διαμονή περιπλανόμενε γιατρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ο φυσικός του χώρος. Ότι ήμουν νιός είμαι και τώρα. Για το καλό το δικό του του προτείνω να αποσυρθεί απο την πολιτική. Χρειάζεται θάρρος. Το έχει. 'Ιδωμεν.

    ¨ενας φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.