Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Απειλούν τη ζωή του Παν. Γιαννούλη της ANATOMIC HELP!

Απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής του και των συνεργατών του, δέχτηκε τελευταία ο Παναγιώτης Γιαννούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής επιχείρησης της Ν. Σάντας, ANATOMIC HELP. Τα τηλεφωνήματα περιείχαν, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη,  άμεσες απειλές κατά της ζωής του, μ` εκφράσεις όπως "θα σας σφάξω, θα σας σκοτώσω, ερχόμαστε με σκοινί και σαπούνι να σας κρεμάσουμε όλους" κ.α.
Οι απειλές σχετίζονται με την πρόσφατη επιστολή του κ. Γιαννούλη προς τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, η οποία αναφέρονταν στον τρόπο προμήθειας  ανατομικών - ορθοπεδικών ειδών απ` τα νοσοκομεία. Μετά απ` αυτό, ο πρόεδρος της ANATOMIC κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην οποία αναφέρει τα εξής:


"κ. Εισαγγελέα,

Μηνύω και ζητώ την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου που θα προκύψει από την ανάκριση για τους κάτωθι βάσιμους και αληθινούς λόγους:
Είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ ΑΕ», που εδρεύει στη Ν. Σάντα ν. Κιλκίς, όπου διαθέτει μονάδα κάθετης παραγωγής ορθοπεδικών – ανατομικών προϊόντων που κατασκευάζονται με σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας που πιστοποιούνται από διεθνής οργανισμούς.
Η δε αξιοπιστία και η καλή μας φήμη είχε ως αποτέλεσμα την καταξίωση της εταιρίας, τα προϊόντα της οποίας διακινούνται σ’ όλο τον ελλαδικό χώρο και εξάγονται σε 16 χώρες.
Ωστόσο ούτε η αξιοπιστία μας, ούτε οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές των προϊόντων μας στάθηκαν ικανοί παράγοντες να καταστούμε προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο ελλειπής σχεδιασμός του δημοσίου συστήματος προμηθειών, η κακοδαιμονία των υπηρεσιών, οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών και ο καθορισμός των τιμών των προμηθευόμενων προϊόντων σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές, είχαν ως αποτέλεσμα αφενός τις δυσανάλογες δαπάνες του συστήματος υγείας για την προμήθεια ορθοπεδικών προϊόντων, αφετέρου τη δημιουργία μονοπωλίων και την απουσία κάθε όρου υγιούς ανταγωνισμού, παράγοντες που αιτιακά μας στερούν κάθε νόμιμη δυνατότητα να προμηθεύσουμε το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με αξιόπιστα προϊόντα και σε τιμές εξαιρετικά ανταγωνιστικές σε σχέση με τις ήδη διαμορφωμένες.
Επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουμε τον «αποκλεισμό» μας από τους προμηθευτές του δημοσίου, προκειμένου αφενός να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας και τις θέσεις εργασίας, αφετέρου δε να συμβάλλουμε στην εξυγίανση του τομέα των προμηθειών και την ανάπτυξη υγιών όρων ανταγωνισμού, αρχίσαμε να δημοσιοποιούμε την εμπορική μας πολιτική και τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές των προϊόντων μας στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Υγείας, απ’ όπου προέκυπτε η υπερτιμολόγηση των προϊόντων που προμηθεύεται το ελληνικό δημόσιο και το ΙΚΑ (σύμφωνα με την υπ’ αριθ 37 εγκύκλιο του όπου ορίζεται η τιμή κάθε προϊόντος που προμηθεύει τους ασφαλισμένους του).
Ταυτόχρονα δε καταγγείλαμε στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες τη διαμορφωθείσα κατάσταση, με τελευταία την από 17-5-2011 επιστολή στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την παρέμβαση του για την ομαλοποίηση της διενέργειας των διαγωνισμών του Δημοσίου την επικαιροποίηση των τιμών του παρατηρητηρίου με την αναγραφή του τιμοκαταλόγου των προϊόντων μας, ώστε να παύσει η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Οι παρεμβάσεις και οι καταγγελίες της εταιρίας μας για την υπερτιμολόγηση των προϊόντων που προμηθεύεται το δημόσιο και το ΙΚΑ προκάλεσαν το ενδιαφέρον του τύπου όπου δημοσιεύθηκαν σχετικά άρθρα (ΗΜΕΡΗΣΙΑ 14-15/5/2011, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27-5-2011, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 26-5-2011, 2-6-2011, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 11-12/6/2011).
Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αρχίσαμε να δεχόμαστε στα γραφεία της εταιρίας μας απειλητικά τηλεφωνήματα, με τα οποία άγνωστα προς εμάς άτομα με σύντομα μηνύματά τους μας απειλούσαν να πάρουμε πίσω τις τιμές που δώσαμε και να σταματήσουμε κάθε ενασχόλησή μας με το θέμα των προμηθειών του δημοσίου διότι αλλιώς θα υφιστάμεθα συνέπειες.
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 επισκέφτηκε την έδρα της επιχείρησής μας ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί, να λάβει διευκρινήσεις για τα καταγγελλόμενα από εμάς και να διαπιστώσει την φερεγγυότητα της επιχείρησής μας και την αλήθεια των ισχυρισμών μας.
Μετά την αποχώρησή του και κατά το χρονικό διάστημα από τις 13:30 έως 14:15 της ίδιας ημέρας, οι υπάλληλοί μας έλαβαν στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας μας, με αριθμό 2341077190 – 9, τρία διαφορετικά τηλεφωνήματα με απόκρυψη αριθμού τα οποία λόγω του περιεχομένου τους έθεσαν σε ανοικτή ακρόαση. Ειδικότερα, στα τρία τηλεφωνήματα που προερχόταν από τρία διαφορετικά άγνωστα πρόσωπα ακούσαμε να εκτοξεύονται απειλές εναντίον μας που επι λέξει έχουν ως εξής : «Γι’ αυτά που κάνατε σήμερα θα σας σβήσουμε», «πάρτε πίσω τις τιμές που δίνετε γιατί θα σας διαλύσουμε», «θα σας κάνουμε μεγάλη ζημία», «θα σας σφάξω, θα σας σκοτώσω», «ερχόμαστε με σαπούνι και σχοινί να σας κρεμάσουμε όλους», «λαμόγια σταματήστε, πάρτε τα όλα πίσω γιατί θα πάθετε μεγάλο κακό», «κάντε πίσω γιατί θα έρθουμε με καραμπίνες, κανένας δεν γλυτώνει», «θα σας κάψουμε αν συνεχίσετε να μπερδεύεστε».
Οι ανωτέρω απειλές, που προκάλεσαν ιδιαίτερο τρόμο και ανησυχία τόσο σε μένα όσο και στους υπαλλήλους της εταιρίας Αρετή Νάνου, Θεοδώρα Δεληγιώργη, και Στεφανία Πουλιάκα που παρευρίσκοντο στο χώρο της γραμματείας, αλλά και σ’ όλο το προσωπικό που στη συνέχεια τα πληροφορήθηκε, όσο αφορά την σωματική μας ακεραιότητα και τη ζωή μας καθώς και την υλική καταστροφή της επιχείρησής μας και το επαγγελματικό, εργασιακό βιοποριστικό μας μέλλον, έγιναν με σκοπό να εξαναγκαστούμε να παύσουμε κάθε ενέργεια και παρέμβαση στο σύστημα προμηθειών, να μη μετέχουμε σε διαγωνισμούς του δημοσίου και να παύσουμε να δίνουμε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις διαμορφωθείσες μέχρι σήμερα.
Προέρχονται δε από άτομα που γνώριζαν τις κινήσεις του Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, την επίσκεψή του στην εταιρία και συνδέονται στενά με παράγοντες του συστήματος προμηθειών ανατομικών ορθοπεδικών προϊόντων που συστηματικά ενώθηκαν σε ομάδα για να μας εκβιάσουν, απειλώντας τη ζωή και τη περιουσία μας και να αποκομίσουν παράνομα οφέλη από τις προμήθειες του δημοσίου και αντίστοιχα να μας αναγκάσουν να μη μετέχουμε στους δημόσιους διαγωνισμούς και στις προμήθειες των ασφαλιστικών ταμείων, προς βλάβη της περιουσίας μας.
Επειδή οι ανωτέρω πράξεις συνιστούν εγκλήματα που προβλέπονται και διώκονται από τον ποινικό κώδικα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου που θα προκύψει από την ανάκριση και δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης 15€ με την ρητή επιφύλαξη να διεκδικήσουμε το σύνολο της ηθικής βλάβης ενώπιον των αστικών δικαστηρίων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.