Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ένας χρόνος Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς

Ένας χρόνος πέρασε από την επίσημη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Κιλκίς. Στο διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες και πολλά σχολεία το επισκέφτηκαν. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν και ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα και την εργασία τους πριν πολλά χρόνια.

Φέτος πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εκπαιδευτική δράση του Λαογραφικού Μουσείου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Η δράση είχε θέμα το νερό στο περιβάλλον, στη λογοτεχνία και στην παράδοση. Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για το ρόλο του νερού στη λαϊκή παράδοση και στην καθημερινή ζωή, γνώρισαν παραδοσιακά υδροφόρα σκεύη και τα σύγκριναν με τα σημερινά, επίσης παραδοσιακά επαγγέλματα που σχετίζονταν με το νερό.
Για την ως τώρα λειτουργία του Μουσείου, οι υπεύθυνοί του ευχαριστούν θερμά τους πολίτες που δώρισαν αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας, και συγκεκριμένα τους Πυρίντζο Μιχάλη, Καρβουνίδου – Μπορώτη Βασιλική, Σωτηριάδου Δήμητρα, Αποστόλου Θωμά, Σαχπάζή Πόπη, Ταλαμπίρη Απόστολο, Ναούμη Ανθούλα, Μπαζιργιάννη Αντώνη, Καρυπίδη Αιμίλιο, Φραγκίδου Φρόσω, Βλαχοπούλου Ευφροσύνη, Στανημερόπουλο Παναγιώτη.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: Καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00
Σαββατοκύριακο: κατόπιν συνεννοήσεως εντός της εβδομάδας στο τηλέφωνο 2341 0 22343
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αθανασίου Τσούντα 2, Κιλκίς (στην αυλή του 2ου Γυμνασίου, δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.