Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Έφυγε ο Κιλτίδης απ` τη ΔΗΣΥ!

Μέσα στον ορυμαγδό των σημερινών δραματικών γεγονότων υπάρχει και μια απρόσμενη είδηση ιδιαίτερου κιλκισιώτικου ενδιαφέροντος: Ο Κώστας Κιλτίδης έφυγε απ τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ντ. Μπακογιάννη!
«Ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας την ενημέρωσε ότι δεν ανήκει πλέον στο κόμμα». Με την ανακοίνωση αυτή γνωστοποίησε η ΔΗΣΥ την αποχώρηση του Κιλκισιώτη βουλευτή.
Το τελευταίο διάστημα ο κ. Κιλτίδης ασκούσε κριτική για την οργανωτική δομή του κόμματος και δεν συμμετείχε στην χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΔΗ.ΣΥΜ. που συζητήθηκε η στάση που θα τηρούσε το κόμμα στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. Ως γνωστόν, ο ίδιος είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ότι θα ψήφιζε «παρών».
Παρά το γεγονός ότι την ίδια στάση τήρησαν και οι άλλοι συνάδελφοί του στη Βουλή που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμμαχία, μετά την ψηφοφορία έκανε γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα. Την απόφασή του αυτή την γνωστοποίσε με τηλεφώνημά του στη κ. Μπακογιάννη.Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τελευταία έλεγε ότι διαφωνεί, καθώς θεωρούσε ότι στη στελέχωση του κόμματος υπήρξε «ανακύκλωση των ίδιων προσώπων». 
Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί η αποχώρηση του κ. Κιλτίδη έγινε μια τέτοια μέρα, αμέσως μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, αφού τυπικά δεν είχε σχέση μ` αυτό. Και, βεβαίως, ποιά θα είναι η επόμενη πολιτική του κίνηση.Οι περισσότερες εκτιμήσεις, πάντως, τον θέλουν να οδεύει προς τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη. Αυτό, άλλωστε υπαινίχθηκε η ίδια η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο αποψινό κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του ALTER. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έκανε λόγο για "συναινετικό διαζύγιο" του κ. Κιλτίδη με το κόμμα, καθώς τελευταία οι ιδεολογικές αποστάσεις ήταν διακριτές. "Η φυσιογνωμία του κόμματός μας ενισχύεται καθημερινά", υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.