Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Απάντηση ΚΝΕ στην ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Η επίθεση στο ΚΚΕ με επίκεντρο τα οικονομικά του, έτσι όπως εκφράστηκε και σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς, θα βρει την απάντησή της στην επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται, για να ενισχύσουν οικονομικά, σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμποροβιοτέχνες και αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους, σε όλους εκείνους που, και αν ακόμα δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν το ρόλο που έχει το ΚΚΕ για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, της λαϊκής πάλης, της λαϊκής προοπτικής. Σε αυτούς που αναγνωρίζουν την συμβολή των κομμουνιστών στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα αμφιθέατρα στην οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων. Που αναγνωρίζουν ότι η ισχυροποίησή του αποτελεί όπλο του λαού, βασική προϋπόθεση για να αλλάξει ο συσχετισμός προς όφελός τους.


Το ΚΚΕ αποτελεί το αντίπαλο δέος στα κόμματα του κεφαλαίου και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Προσπαθούν να ανακόψουν και να βάλουν τοίχη στους δεσμούς του με το λαό, να μην συναντηθεί η πολιτική του ΚΚΕ με την οργή και αγανάκτηση του λαού, για να μην μετατραπεί σε συνειδητό αγώνα, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ δε δέχεται καμία απαγόρευση ούτε παζαρεύει αυτή τη σχέση του με κανέναν και για τίποτα.
Η απαγόρευση που μεθοδεύεται, με διάφορα προσχήματα, της οικονομικής εξόρμησης προς το λαό με το κουπόνι οδηγεί στην απαγόρευση της οικονομικής εξόρμησης όλων των οργανώσεων του εργατικού λαϊκού μαζικού κινήματος. Μόνο οι αρεστές και ενισχυόμενες οργανώσεις και κόμματα από επιχειρηματίες, κράτος και ΕΕ θα μπορούν να λειτουργήσουν. Σε αυτό στοχεύει και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς, στα πλαίσια προώθησης της πολιτικής της ΝΔ, που στόχο έχει να βγουν από τη κρίση όσο γίνεται αλώβητα τα κέρδη μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος του λαού και της νεολαίας, να καταστείλουν την ανάπτυξη του οργανωμένου ταξικού κινήματος.
Είναι δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων να θέλουν να ενισχύονται αποκλειστικά από το κράτος ή να νομιμοποιούν τη σχέση τους, την πολύμορφη στήριξή τους από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Τα συμφέροντα αυτών στηρίζουν. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα στηρίζουν νόμους για να δουλεύουν οι νέοι μέχρι 25 ετών με αμοιβή κατά 20% κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις, εθνική και κλαδική. Θέλουν να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες, χωρίς ωράριο και με μισθούς πείνας την ώρα που πολλοί νέοι είναι χωρίς ασφάλιση, χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα.. Είναι αυτοί που νομιμοποιούν την εργασία ανηλίκων, αφού δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν νέους 15 έως 18 ετών, με «ειδικές συμβάσεις μαθητείας μέχρι ενός έτους» και να τους πληρώνουν με το 70% του κατώτερου μεροκάματου ή μισθού της ΕΓΣΣΕ. Με τα νέα μέτρα ενισχύουν τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς. Θέλουν τη νεολαία να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.
Το ΚΚΕ δε θα γίνει κόμμα ούτε κρατικοδίαιτο, ούτε ελεγχόμενο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Θέλει να στηρίζεται οικονομικά στα μέλη, στους φίλους του, στην εργατική τάξη, στο λαό.
Η Ο.Π. Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί τους νέους εργάτες, σπουδαστές, ανέργους, να ενισχύσουν άφοβα και θαρραλέα το ΚΚΕ. Παίρνοντας το κουπόνι της οικονομικής εξόρμησης στο χέρι, να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ στη μάχη που δίνει για να μην περάσουν οι απειλές, οι συκοφαντίες της κυβέρνησης, των κομμάτων που υπηρετούν το σύστημα. Να στηρίξει και υλικά το ΚΚΕ, να δώσει τη μάχη για να αναπτυχθεί τώρα η κοινή λαϊκή δράση, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, τη πολιτική των μονοπωλίων. Να γίνουν οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Πάλη με προοπτική την αναπτυξη που βασίζεται στις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, χωρίς καπιταλιστές, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.