Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης και 5 εκτός, συνεδρίασε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα περί της έγκρισης 18 ατόμων εποχικού προσωπικού 8μηνης απασχόλησης από τους 50 που είχε ζητήσει προ τριμήνου ο Δήμος Κιλκίς. Οι ωφελούμενοι θα καλύψουν θέσεις στην καθαριότητα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α. Η προκήρυξη θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Καταψήφισε ο Κ. Τσαουσίδης για το λόγο ότι με τις θέσεις αυτές δεν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.
Επίσης, συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου στη δράση «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», που αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», άξονας προτεραιότητας «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση», που συγχρηματοδοτείται κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους. Στο νομό Κιλκίς το πρόγραμμα προβλέπει 500 θέσεις, από τις οποίες, όπως ενημέρωσε το σώμα ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών κ. Κ. Παπαδόπουλος, η δημοτική αρχή Κιλκίς ζητάει 200 θέσεις. Εφόσον εγκριθούν οι θέσεις αυτές, οι ωφελούμενοι (άνεργοι) θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του Δήμου Κιλκίς. Η επιλογή τους θα γίνει βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, ενώ ο σχεδιασμός του δήμου είναι η απασχόληση 40 ατόμων για κάθε πεντάμηνο για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Καταψήφισε ο σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Κ. Τσαουσίδης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων: -Αποφάσισε η “Ολοκλήρωση έργων στα νέα Κοιμητήρια Κιλκίς – Ν.Κιλκίς” προϋπολογισμού 30.000 ευρώ να γίνει με πρόχειρο διαγωνισμό. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από Πρόγραμμα Τοπικής Διακυβέρνησης Μακεδονίας – Θράκης της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης (Ομόφωνα).
-Ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό έτους 2011 ύψους 2.350.000 ευρώ και τη χρηματοδότηση του διετούς προγράμματος δράσης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.). Να σημειωθεί ότι το 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου του προϋπολογισμού, προορίζεται μόνο για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές.
Οι δράσεις του διετούς προγραμματισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης περιλαμβάνουν: Προγράμματα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων (“Βοήθεια στο Σπίτι”, δημιουργία “Κοινωνικού μάρκετ τροφίμων-ρούχων- υποδημάτων”). Εφαρμογή πολιτικής προώθησης της απασχόλησης, παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης. Υλοποίηση Πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Λειτουργία Εντευκτηρίων του Κ.Α.Π.Η. Υλοποίηση Αθλητικών δραστηριοτήτων. Ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών, εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, εθελοντισμός, κ.λ.π. Καταψήφισαν οι παρόντες σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας για το λόγο ότι ο προϋπολογισμός εμφανίζεται αρκετά μεγάλος σε πολλές δράσεις της Επιχείρησης.
-Ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών -Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς έτους 2011. Καταψήφισε ο Κ. Τσαουσίδης.
- Ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον κανονισμό λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς και καθόρισε τα τέλη χρήσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.