Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο

Συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. του συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών του Νομού, είχε στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος κ. Π. Τονικίδης την Τρίτη 17 Μαΐου.
Η Διοίκηση του Συλλόγου με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Κ. Σαγματοπούλου εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο καθώς και τα σημαντικότερα προβλήματα που εντείνονται λόγω της αυξανόμενης οικονομικής δυσχέρειας. Βασικό πρόβλημα του κλάδου είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δέχονται τα νόμιμα στεγασμένα φροντιστήρια από άτομα που παραδίδουν μαθήματα κατ’οίκον χωρίς κανένα φορολογικό ή άλλο στοιχείο. Παράλληλα η διοίκηση του Συλλόγου εξέφρασε την ανησυχία της από το φαινόμενο που παρατηρείται με την εντελώς ασύμφορη μείωση των τιμών λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ των νόμιμων λειτουργούντων φροντιστηρίων. Ο κ. Τονικίδης εξέφρασε την άποψη ότι η ανεξέλεγκτη μείωση των τιμών και οι λογής μαζικές προσφορές όχι μόνο δεν ωφελούν τον κλάδο, αλλά μεσοπρόθεσμα οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του. Υποσχέθηκε δε την άμεση ενημέρωση του Δ.Σ. των φροντιστηριούχων για το ποιοι είναι μέλη του και τηρούν τις νόμιμες προδιαγραφές, ώστε ο κλάδος να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα προστασίας του.
Συμφωνήθηκε επίσης η σταδιακή εισαγωγή στις πρώτες τάξεις,ειδικού μαθήματος με αντικείμενο τον προσανατολισμό των μαθητών στην επιλογή και στήριξη της Τοπικής Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.