Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εκδήλωση για το πρόγραμμα "Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας" στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 διοργανώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, από το Επιμελητήριο Κιλκίς. Το έργο είναι διακρατικού χαρακτήρα και συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Ελλάδα, με συντονιστή το Επιμελητήριο της Βενετίας. Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών των ΜΜΕ για υπηρεσίες σχετικές με τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Στόχος του IPR for SEE, είναι η δημιουργία νέων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις που θέλουν να κατοχυρώσουν την ιδέα ή την καινοτομία τους στην αγορά. Έως σήμερα έχει υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου. Αρχικά έγινε καταγραφή των υφιστάμενων και των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Εθνικούς Οργανισμούς (ΟΒΙ), στις ΜΜΕ και ανάλυση απόκλισης στις ΜΜΕ των περιφερειών, που συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα του έργου, σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες πρακτικές για τη διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας.
Ούτως ώστε να αναγνωριστούν και να εφαρμοστούν στη συνέχεια πέντε καινοτόμες υπηρεσίες με τα σχετικά εργαλεία τους. Αναπτύχθηκε επίσης μία ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης των χειριστών / στελεχών των φορέων για θέματα διαχείρισης διανοητικής ιδιοκτησίας.
Στη συνέχεια οι πέντε καινοτόμες υπηρεσίες θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο εννέα συνολικά πιλοτικών δράσεων, κατά τις οποίες θα εμπλακούν 300 ΜΜΕ συνολικά, από τις συμμετέχουσες χώρες. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Πρόεδρος κ. Παύλος Τονικίδης. Την εισήγηση με θέμα «Πιλοτικές δράσεις & υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις» έκανε η κ. Ειρήνη Ευθυμιάδου, την παρουσίαση του έργου και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κα Μαρία Καλογερίδου. Σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών και επαγγελματιών παρακολούθησε το πρόγραμμα και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στα σεμινάρια και τις πιλοτικές δράσεις του έργου, που θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.