Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

"Οπλοστάσια" με πυρομαχικά του Α’ και Β’ Παγκόσμιου Πολέμου!


Οπλοστάσια με πυρομαχικά και χειροβομβίδες του Α’ και Β’ Παγκόσμιου Πολέμου διατηρούσαν στα σπίτια τους στη Γουμένισσα 23χρονος και 17χρονος ημεδαπός. Οι συλλήψεις των δύο νεαρών έλαβαν χώρα στις 7 Απριλίου από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι οδηγήθηκαν στους δράστες μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Στο σπίτι του 23χρονου βρέθηκαν 4 μαχαίρια – στιλέτα, 1 θήκη ξιφολόγχης πολεμικού τυφεκίου, 97 γεμιστήρες τυφεκίων, 1036 κάλυκες πολεμικών τυφεκίων, 35 φυσίγγια τυφεκίων, 12 κορμοί βλημάτων πυροβόλων, 88 βολίδες πολεμικών φυσιγγίων, 24 χειροβομβίδες, 1.416 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 κορμοί χειροβομβίδων καπνογόνων, μία πιστολοειδή λαβή τυφεκίου και ένας ηλεκτρονικός ανιχνευτής μετάλλων.
Το σύνολο του στρατιωτικού υλικού παραδόθηκε στους πυροτεχνουργούς Ελληνικού Στρατού για φύλαξη και περαιτέρω δικές τους ενέργειες.
Ο δράστης συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκε ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.
Στην αποθήκη του σπιτιού του 17χρονου ημεδαπού βρέθηκε ένα αυτόματο τυφέκιο εφόδου (άνευ κοντακίου) ΑΚ-47 KALASHNIKOV, διαμετρήματος 7,62 mm Κινέζικης κατασκευής έτους 1966, με γεμιστήρα που περιείχε 19 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm KALASHNIKOV.
Το πολεμικά «σύνεργα» κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
Ο δράστης συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς, ο οποίος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος και να συνεχιστεί η προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.