Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«Πράσινο» το Επιμελητήριο Κιλκίς


Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του «Πρότυπου Επιδεικτικού Έργου Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης στο κτίριο του Επιμελητηρίου Κιλκίς» υπέγραψαν την Τρίτη 12 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Θύμιος Σώκος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Το έργο, προϋπολογισμού 250.100 ευρώ, για το οποίο υποβλήθηκε σχετική πρόταση υλοποίησης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘’Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», αφορά στην υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων στο κτίριο του Επιμελητηρίου Κιλκίς με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενθάρρυνση και τη διάδοση της χρήσης Α.Π.Ε μέσα από πρότυπα έργα, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, θα γίνει αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών με λαμπτήρες τύπου LED, υποστήριξη ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης- ψύξης μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ θα πραγματοποιούνται μετρήσεις ποιότητας και κατανάλωσης ενέργειας.
 Παράλληλα θα υπάρξουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.
Οι δύο φορείς, (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης και Επιμελητήριο Κιλκίς) με την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για την εισαγωγή καινοτόμων αντιλήψεων και εφαρμογών στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενέργειας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.