Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στο ΕΣΠΑ η «Αυστροελληνική» Καπναποθήκη

Τον πρώτο της πολιτιστικό χώρο αποκτά η πόλη του Κιλκίς, καθώς εγκρίθηκε τελικά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013» το… πολύπαθο έργο της «Ανακαίνισης και επανάχρησης Αυστροελληνικής Καπναποθήκης» στην οδό Ν. Παναγιώτου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.225.493,13 ευρώ ενώ την σχετική απόφαση υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος.

 Η πράξη αφορά στην ανακαίνιση και επανάχρηση της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης στην πόλη του Κιλκίς. Η καπναποθήκη με το οικόπεδο της, έχει αγοραστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει παραχωρηθεί η χρήση της στον Δήμο Κιλκίς για οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το παραδοτέο της πράξης είναι η ανακαίνιση της Αυστροελληνικής καπναποθήκης και η αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την είδηση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έφερε πρώτος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς στις 11 Απριλίου, ο τ. Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης και νυν σύμβουλος σε θέματα ΕΣΠΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Στο άκουσμα της ένταξης του εν λόγω έργου στο ΕΣΠΑ, ο επικεφαλής της «Κοινωνίας της Δημιουργίας» Νίκος Αφεντουλίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του, χαρακτηρίζοντας την ανάπλαση της Καπναποθήκης ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Όπως είπε για 400 μέτρα θα απαιτηθούν συνολικά πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Επί προσωπικού απάντησε στην συνέχεια ο τ. Δήμαρχος Κιλκίς, ο οποίος ανέφερε ότι οι μελέτες βασίστηκαν στα τιμολόγια του ΥΠΕΧΩΔΕ και ότι όλα έγιναν βάσει των τιμών του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

1 σχόλιο:

  1. Γιώργος Πολυχρονιάδης15 Απριλίου 2011 στις 6:31 μ.μ.

    Με αυτά τα χρήματα μπορούμε να χτίσουμε το 4ο γυμνάσιο και το 3ο λύκειο που τα έχει ανάγκη άμεσα ο δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.