Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

 «Είμαι εδώ για να διαχειριστώ μια κατάσταση».
Αυτή η φράση εξηγεί τη γενική στάση και αντίληψη της δημοτικής πλειοψηφίας που εκφράστηκε στις αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της 22/03/2011. Για τον λόγο αυτό υπερψήφισαν – μαζί με τις παρατάξεις των κκ Τερζίδη και Αφεντουλίδη – την διατήρηση και επιβολή νέων, φόρων και δημοτικών τελών και «ποίησαν την νήσσαν» στην κρυστάλλινη  θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  για μείωση και όπου γίνεται κατάργηση τελών και φόρων για τα λαϊκά στρώματα με ταυτόχρονη αύξηση αυτών για βιομηχανίες, τράπεζες και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Επίσης, δεν άκουσαν ή μάλλον έκαναν πως δεν άκουσαν την πρόταση μας για διεκδίκηση των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων από το κράτος που προορίζονται για την τοπική διοίκηση και δεν μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν, όπως ακριβώς συνέβη και στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 11/03/2011. Για τον λόγο αυτό ακριβώς λέμε ότι η παραπάνω δήλωση του εκφράζει και τη στάση του απέναντι στο λαό του Κιλκίς.Στο θέμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων οι υπόλοιπες παρατάξεις καταψήφισαν το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Φαίνεται ότι «αγνοούν» που το πάει «παιδαγωγικά» η κυβέρνηση στη δημιουργία του σχολείου της αγοράς όπου τα προγράμματα σπουδών θα καταρτίζονται ανάλογα με το αν και πόσα δίνουν οι χορηγοί σε αίθουσες που θα στοιβάζονται, με παιδαγωγικούς όρους πάντα, 30-35 μαθητές και ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δαπανά 1 εκ. € ημερησίως για τις φρεγάτες που βρίσκονται ανοιχτά της Λιβύης (για το οποίο ούτε λόγος από τις άλλες παρατάξεις). Συνεπώς, λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι τι προτεραιότητες βάζουν και από τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται ότι η πρόταση για ενιαία δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια παιδεία δεν είναι τέτοια.
Αναφορικά με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη με πρόσχημα τις ανθρωπιστικές ανησυχίες δεν ακούστηκε κουβέντα στην αίθουσα πέρα από την παρέμβασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.