Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Καρναβαλικές Εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς


Διαφορετικό χρώμα, αλλά και… γεύση, αποκτά ο φετινός εορτασμός των Αποκριών στο Δήμο Κιλκίς. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη του Κιλκίς θα ανοίξουν την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, όπου θα στηθεί ένα… τρικούβερτο γλέντι για τους Κιλκισιώτες, με την απαιτούμενη δόση τσίκνας, με άφθονο δωρεάν κρασί, αλλά και ζωντανή ρεμπέτικη-λαϊκή μουσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ο Δήμος Κιλκίς θα γιορτάσει το παραδοσιακό αυτό ελληνικό έθιμο.
Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει το κυνήγι του θησαυρού. Ομάδες που θα συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου θα πρέπει να κάνουν το «Γύρο του Κιλκίς σε 80 λεπτά», βοηθώντας το Φιλέα Φογκ να περάσει μέσα από την πόλη. Τη νικήτρια ομάδα περιμένει έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα με το κάψιμο του Καρνάβαλου. Αποκριάτικη πομπή, στην οποία θα συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, θα ξεκινήσει μπροστά από το Δημαρχείο, και συνοδεία του Βασιλιά Καρνάβαλου, μετά μουσικής και χορού, θα φτάσει στο σημείο που θα τον παραδώσει στην πυρά.
Την επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (ΟΠΟΝΓΑ) του Δήμου Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.