Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαθίσταται ο χώρος Ταφής Απορριμμάτων Κιλκίς


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιου Σώκου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013» (ΕΣΠΑ) το έργο «Αποκατάσταση ΧΤΑ Δήμου Κιλκίς». Η πρόταση για την αποκατάσταση του Χώρου Ταφής Απορριμμάτων Κιλκίς κατατέθηκε από το Δήμο Κιλκίς, αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 4.717.816 ευρώ.

Ο Χώρος Ταφής Απορριμμάτων βρίσκεται σε απόσταση 1,1 χιλιομέτρων από την πόλη του Κιλκίς. Η αποκατάστασή του αποτελεί ένα μείζον περιβαλλοντικό έργο για την περιοχή και ένα έργο βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και του βιοτικού επιπέδου τους. Η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα απαλλαγεί από μια εστία περιβαλλοντικής, οπτικής και αισθητικής ρύπανσης, που απαξίωνε συνολικά την περιοχή. Στη θέση του ΧΤΑ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της οφειλόμενης περιβαλλοντικής προστασίας.
Η πλήρης αποκατάσταση του ΧΤΑ Κιλκίς περιλαμβάνει έργα διαμόρφωσης, στεγάνωσης, διαχείρισης και επεξεργασίας στραγγισμάτων, διαχείρισης βιοαερίου, αντιπλημμυρικής προστασίας και υποδομής (δίκτυα υποδομής, οδοποιία, δενδροφυτεύσεις, περίφραξη, πυρόσβεση, πυροπροστασία).
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.