Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο κείμενο διαμαρτυρίας & ενημέρωσης πολιτών της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας

Τέλη του 2010 στον Δήμο Γουμένισσας, λόγω έλλειψης προσωπικού, υπήρξε συσσώρευση σκουπιδιών που εκτός από την κακή εικόνα που προσέδιδαν στην πόλη η παραμονή τους αποτελούσε και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Με την έναρξη του νέου έτους,  τη μετάβαση στο Καλλικράτη και την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, θεώρησα άμεση προτεραιότητα τον καθαρισμό της πόλης. Ζήτησα από άτομα που είχαν εργαστεί στον πρώην Δήμο Γουμένισσας και από γνωστούς μου να συνδράμουν στη προσπάθεια καθαρισμού δημοτικών κτιρίων, δρόμων και πλατειών.

Το αποτέλεσμα ήταν η Γουμένισσα, σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, να καθαρίσει και την εβδομάδα μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων να λάμπει κυριολεκτικά. Τη δε ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, ακούστηκε πλήθος θετικών σχολιασμών για την εικόνα της  όμορφης και καθαρής Γουμένισσας.
Κάποιοι βέβαια, ενοχλημένοι από την παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα, και την πρωτοβουλία που πήρα, δημιούργησαν θέμα κατά την συνεδρίαση του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας, ενώ παράλληλα φρόντισαν να αναρτηθεί κείμενο διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο.
Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν τα εξής: « Κάποιοι εκ των πολιτών αγωνιζόμαστε ώστε η περιοχή της Γουμένισσας να προχωρήσει μπροστά μέσα από εικόνες όμορφες και ιστορίες θετικές. Μην καταστρέφετε το έργο της και τις προσπάθειες μας μέσα από τις βιαστικές ατομικές αποφάσεις που δυσφημούν την πόλη μας».
Πολλοί από τους υπογράφοντες το κείμενο πολιτεύτηκαν. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν εμάς και εμείς είμαστε αυτοί που θα λογοδοτήσουμε για την καλή ή τη κακή πορεία του τόπου.
Είμαστε πάντα ανοιχτοί στη συνεργασία σε θέματα που προάγουν το συμφέρον του τόπου μας σεβόμενοι το θεσμικό ρόλο του καθένα.
Αυτό που έχω να απαντήσω στις διάφορες κατηγορίες που μου αποδίδουν είναι πως εγώ ουδέποτε πήρα πρωτοβουλία να προσλάβω τον οποιοδήποτε με καμία σχέση εργασίας, αφού για την πρόσληψη ατόμων, ακόμη και για δίμηνη σύμβαση, αρμόδιος είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Παιονίας.
Λειτούργησα προς το κοινό συμφέρον της προάσπισης της υγείας των πολιτών της Γουμένισσας , με υπερβάλλοντα ίσως ζήλο,  αλλά θεωρώ πως η πρωτοβουλία μου αυτή έδωσε άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης μας.
Με την ενέργεια μου αυτή δεν παρέκαμψα ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημοτικούς Συμβούλους ούτε φυσικά το Δήμαρχο των οποίων  σέβομαι απόλυτα το θεσμικό τους ρόλο.
Υπηρετώ το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας θέτοντας ως στόχο να προσφέρω στους πολίτες λύσεις σε απλά όσο και σύνθετα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
                                                      Ιωάννης Αλίρης
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας    Γουμένισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.