Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δράσεις Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους κατοίκους των οικισμών της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς (Αργυρούπολη, Ζαχαράτο, Κολχίδα, Μεταλλικό, Ξηρόβρυση και Σεβαστό), σχετικά με τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές της, προγραμματίζει η Πρόεδρος του οργάνου κ. Βούλα Ποζίδου. Η πρώτη συνάντηση θα λάβει χώρα στο Μεταλλικό την ερχόμενη Κυριακή 13/02/2011 στις 12 το μεσημέρι, στο σύλλογο του χωριού.
Σημειώνεται επίσης ότι, ήδη, η διοίκηση της Κοινότητας Κιλκίς, όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», έχει συντάξει και αποστείλει στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ποιότητας ζωής, Πολεοδομίας, Έργων, Δικτύων και Αστικού Σχεδιασμού κ. Δ. Τσαντάκη, 5ετές Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορά στον προγραμματισμό μεγάλων έργων, καθώς και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης στο οποίο περιλαμβάνονται μικροέργα, συντηρήσεις και προμήθειες, ενώ σε συνεργασία με συμβαλλόμενους φορείς καταρτίζει νέα προγραμματική σύμβαση για την υποστήριξη του προγράμματος αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Κιλκίς.
Για το επόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα στις αρχές της άνοιξης, στις δράσεις που σχεδιάζει, εντάσσεται και η υλοποίηση εργασιών συντήρησης και καθαρισμού των παιδικών χαρών στα όρια της Δημοτική Κοινότητας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο 49 του Καλλικράτη που αφορά στη λειτουργία Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, κύριες αρμοδιότητες του Προέδρου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας είναι μεταξύ άλλων να εκπροσωπεί και να εκτελεί τις αποφάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, να μεταφέρει και παρουσιάζει στον δήμαρχο και στα άλλα αρμόδια όργανα του δήμου τα προβλήματα της δημοτικής κοινότητας, να ενεργεί πληρωμές από την πάγια προκαταβολή, να μεριμνά για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και να συνεργάζεται με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την καλή τήρηση αυτής, κ.α.
Αντίστοιχα, στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς ανατίθενται αποφασιστικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες. Στην πρώτη περίπτωση το συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει, χωρίς τη σύμπραξη άλλων δημοτικών οργάνων για τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης ή εγκατάστασης καταστημάτων, επιχειρήσεων και λοιπών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής.
Στην δεύτερη περίπτωση, στο συμβούλιο παρέχεται η δυνατότητα να διατυπώνει γνώμη ή πρόταση σε άλλα διοικητικά όργανα του δήμου, όπως για τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών, τις θέσεις όπου επιτρέπεται η άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, η λειτουργία εμποροπανηγύρεων, χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά οι υπαίθριες εμπορικές δραστηριότητες.
Επίσης, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας μπορεί να εκφέρει γνώμη είτε με δική του πρωτοβουλία είτε κατόπιν παραπομπής από τα αρμόδια όργανα του δήμου, για τα ακόλουθα θέματα: στην αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων που βρίσκονται στα όρια της δημοτικής κοινότητας,στην πολεοδομική ανάπτυξη και ανάπλαση της περιοχής, τη συντήρηση των δημοτικών οδών, τη συντήρηση, καθαριότητα και λειτουργία όλων των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, στην εκτέλεση νέων έργων, την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της αισθητικής περιοχών, καθώς και για την καθαριότητα αυτών, στην περισυλλογή και εν γένει τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, την προώθηση του εθελοντισμού και τη συνεργασία με ομάδα εθελοντών, στη χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων και ειδών διαβίωσης ή περίθαλψης σε οικονομικά αδυνάτους κατοίκους και πολύτεκνους, καθώς και τη μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις πρόσωπα, καθώς και τα πρόσωπα που χρήζουν «βοήθειας στο σπίτι» και «διοικητικής βοήθειας».
Το Δημοτικό Γραφείο Κιλκίς στεγάζεται στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς. Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο 23413 52177, Φαξ 23413 52125 και κινητό Πρόεδρου 6956 074811.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.