Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ο Γ. Μπουτάρης απέρχεται, τώρα προέχει η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Κινδυνεύει η “Νέα Παραλία” της Θεσσαλονίκης; Ή καλύτερα κινδυνεύει η τωρινή μορφή της “Νέας παραλίας”; Ως “Νέα παραλία” ορίζουμε το παραλιακό μέτωπο από τον Λευκό Πύργο ως και το Μέγαρο Μουσικής. Το έργο πανηγυρίστηκε με ένα σωρό χαρακτηρισμούς και εξακολουθεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο της δημόσιας κριτικής. 

Fake news το 1.000.000 ευρώ για τον Tom Hanks από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων 
"Σας κάνουμε γνωστό ότι σε πολλούς διαδικτυακούς τόπους έχει αναρτηθεί η ψευδής είδηση ότι ο ηθοποιός Tom Hanks θα βραβευθεί από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6 Οκτωβρίου για την δωρεά 1.000.000 (ενός εκατομμυρίου) ευρώ για την συστηματική ανασκαφή στην νησίδα Δεσποτικό.

Διάθεση 608 νέων κάδων απορριμμάτων στο δήμο Κιλκίς

Νέοι κάδοι απορριμμάτων εγκαθίστανται σε γειτονιές και σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης του Κιλκίς και των οικισμών της για να καλύψουν τις ανάγκες της καθαριότητας.
Η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις σε ότι αφορά τον εξοπλισμό της καθαριότητας, προχώρησε για τη φετινή χρονιά στην προμήθεια 575 συμβατικών (πράσινων) κάδων απορριμμάτων.

Τα πάντα για την εξουσία

Του Δημήτρη Νίκογλου
Η φιλοδοξία ως κίνητρο κάποιου για την άνοδο και την ανέλιξή του δεν είναι κάτι το επιλήψιμο, ίσως να είναι και καλό για τον ίδιο, όταν όμως η φιλοδοξία αυτού ξεπερνάει τα εσκαμμένα και είναι σε βαθμό υπέρμετρα μεγάλη, μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους.

Οι κινήσεις που έβαλαν σε... τάξη την αγορά καυσίμων

Του Δημήτρη Μάρδα*
Το γαϊτανάκι των νόμων και οι αποφάσεις που έμεναν στα συρτάρια. Πώς επιχειρήθηκε να μπει οριστικό τέλος στη φοροδιαφυγή και ποια είναι τα βήματα που απομένει να γίνουν από τις αρχές.

Αν κάποιο ζώο κακοποιείται από τους ιδιοκτήτες του, που μπορώ να το καταγγείλω;

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς συμβουλεύουν
Η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Δήλωση Γκουντενούδη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τους εργαζομένους του

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στα τόσα χρόνια λειτουργίας του και με τις εργώδεις και άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτό, έχει ανακουφίσει πάρα πολλές οικογένειες που περνούν δύσκολα και δεν έχουν πρόσβαση στις κοινωνικές δομές και τις δομές υγείας.

Χατζησάββας: Τι θα γίνει με την σκεπαστή στάση του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα
"Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, στο κτηριακό συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το 1ο ΕΠΑ.Λ. καθώς και το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, δεν υπάρχει στέγαστρο στην στάση των αστικών συγκοινωνιών, προκειμένου οι μαθητές να μην εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες κατά την αναμονή των λεωφορείων.

Τμήμα δημιουργικής έκφρασης στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Παιδιά, η τέχνη ετοίμασε όμορφα και διασκεδαστικά πραγματάκια για εσάς. Στο νέο μας τμήμα Δημιουργικής έκφρασης για παιδιά από 3 έως 6 χρονών, τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν, κόβουν, κατασκευάζουν και μουντζουρώνουν με χεράκια και ποδαράκια. Όταν έχουν κέφια τραγουδούν, άλλοτε διαβάζουν παραμύθια και σίγουρα γελάνε όλοι μαζί.

Πελίδης: Η ανατροφοδότηση ως εργαλείο στην προπονητική διαδικασία

Γράφει ο
Γιώργος Πελίδης*
Η ανατροφοδότηση ως εργαλείο στην προπονητική διαδικασία της ανάλυσης στο ποδόσφαιρο. Ο ρόλος της ανατροφοδότησης στον αθλητισμό είναι η πληροφορία, η ενθάρρυνση, η παρακίνηση για την επανάληψη της προπονητικής διαδικασίας και την βελτίωση της απόδοσης. 

Λύση στις ροές των μεταναστών στην Ειδομένη

Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης Λ.Σ.
Πριν κάποιες μέρες και μέσα από μια μικρή αφήγηση, περιέγραψα την κατάσταση των μεταναστών στην Ειδομένη όπως την συνάντησα. Επίσης την επικινδυνότητα του δρόμου από και προς το χωριό μας, που διέρχεται μέσα από τα χωριά και εκθέτει σε κίνδυνους τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν καθημερινά, εξ αιτίας της αυξημένης κυκλοφορίας συνέπεια την λειτουργίας του σταθμού διοδίων. 

Ενισχύστε το βιογραφικό σας και βελτιώστε τις ατομικές σας δεξιότητες, τώρα

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.ΕΠΕ υλοποιεί πέντε νέα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα επιμόρφωσης με την εξής θεματολογία:

Συγκίνηση στη συναυλία του Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την ΠΕΔΚΜ, το Δήμο Αμπελοκήπων– Μενεμένης και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Οι εκδηλώσεις τέλεσαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Παρέμβαση Σούλη στην εκπομπή του Γ. Αυτιά

«Η δημόσια περιουσία δεν υποθηκεύεται…»

Ψήφισμα καταγγελίας και καταδίκης από το δήμο Νεάπολης-Συκεών για την υπαγωγή 100 και πλέον ακινήτων στο Υπερταμείο, μεταξύ των οποίων και το δάσος του Σέιχ-Σου 
Σέιχ-Σου, πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, οικόπεδα που παραχωρήθηκαν… εν χορδαίς και οργάνοις για την ανέγερση σχολείων, πλατείες, ακόμη και τμήματα οδών είναι τα πρώτα ακίνητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών που εντοπίστηκαν να έχουν μεταφερθεί εν κρυπτώ στο Υπερταμείο με σκοπό την «αξιοποίησή τους για τη διευκόλυνση του δημόσιου χρέους».

Για το θέμα του κατηγορούμενου καθηγητή επικοινώνησε το Υπουργείο Παιδείας με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Με αφορμή τη σύλληψη καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που κατηγορείται για παράνομες δραστηριότητες, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Χασάπη προκειμένου ο τελευταίος να ασκήσει άμεσα πειθαρχική δίωξη εναντίον του κατηγορούμενου καθηγητή.

Διαβάστε το νέο φύλλο της εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Ξεφυλλίστε και διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα ΕΔΩ

Μαθήματα ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Junior 
Οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Junior για δεύτερη συνεχή χρονιά έχουμε εντάξει στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα τμήματα ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. 

Τα νέα του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς (4/10/2018)


Δελτίο τύπου Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς 
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των τμημάτων και εφηβικών τμημάτων του Λ.Ε.Κ. για τη νέα χορευτική χρονιά. Τα παιδιά μετά την τέλεση του Αγιασμού παρακολούθησαν στο χώρο του Λ.Ε.Κ. μια παράσταση από την κουκλοθεατρική ομάδα "Παραμυθόδεντρο". 

Μουσικοχορευτικό μεσημεριανό γλέντι του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Ανακοίνωση Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς
Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς σας προσκαλεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13.00 στο μεσημεριανό γλέντι που θα πραγματοποιήσει στο κέντρο διασκέδασης «ΘΕΑΤΡΟ» (1ο χλμ Κιλκίς-Ευκαρπίας) με φαγητό και ζωντανή παραδοσιακή - λαϊκή μουσική με τους: Έφη Ναβροζίδου, Νίκο Καλαϊτζίδη και Χρήστο Μαυρόπουλο. 

Πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και ενίσχυση της ειδικής αγωγής με 22 εκατ. ευρώ

Η πρόβλεψη του διορισμού 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών με την ανάλογη ενίσχυση της ειδικής αγωγής περιλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό του 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή. «Ανακοινώσαμε 15.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε βάθος 3ετίας. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε αρχικά στην ένταξη στον Προϋπολογισμό του 2019 των πρώτων 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών, όπως εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Γουμένισσα: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου "Το πετειναράκι"

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αγώνες Kilkis Trail 21km και Kilkis Run 5km


Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Με πολύ μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών διεξήχθησαν στην πόλη μας την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου οι αγώνες Kilkis Trail 21km, Kilkis Run 5km και ο παιδικός αγώνας μήκους 1.000 μέτρων «Ο Δρόμος του Σπηλαίου». Περισσότεροι από 450 αθλητές έτρεξαν και στους τρείς αγώνες. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έδειξαν ότι ο κόσμος του Κιλκίς αγκαλιάζει τέτοιες εκδηλώσεις.