Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Λύση στις ροές των μεταναστών στην Ειδομένη

Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης Λ.Σ.
Πριν κάποιες μέρες και μέσα από μια μικρή αφήγηση, περιέγραψα την κατάσταση των μεταναστών στην Ειδομένη όπως την συνάντησα. Επίσης την επικινδυνότητα του δρόμου από και προς το χωριό μας, που διέρχεται μέσα από τα χωριά και εκθέτει σε κίνδυνους τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν καθημερινά, εξ αιτίας της αυξημένης κυκλοφορίας συνέπεια την λειτουργίας του σταθμού διοδίων. 

Στους κατοίκους της περιοχής που έχουν θιχθεί από την λειτουργία του σταθμού διοδίων και χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση την διαδρομή, θα έπρεπε οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν για την ελεύθερη διέλευση τους. Δυστυχώς ολόκληρη η περιοχή αγνοήθηκε και θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους οδηγώντας στην τελική ερήμωση των χωριών μας

Το δημοσίευμα
http://gnomikilkis.blogspot.com/2018/09/2018_30.html

Αυτό το Σαββατοκύριακο συνομίλησα με μόνιμους κάτοικους για το θέμα των μεταναστών. Το ερώτημα ήταν: Γιατί ενώ είχε επιτευχτεί ο περιορισμός των μεταναστών στου χώρους φιλοξενίας, βρέθηκε να περιφέρονται μεμονωμένοι αλλά και μικρές ομάδες πέριξ του χωριού και να επιχειρούν να βγουν από την χώρα; Γιατί να χαθεί το πλεονέκτημα του ελέγχου στην περιοχή σύμβολο, και από στόμα σε στόμα διαδόθηκε ότι υπάρχουν δίοδοι προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα την αυξημένη ροή μεταναστών στην Ειδομένη.

Τι θα μπορούσε να γίνει;
Μια γραφική φιγούρα του χωριού στα ογδόντα χρόνια του, έδωσε την δική του εκδοχή ως μια απάντηση:

"Αντί να κυνηγάς αναποτελεσματικά μετανάστες σε όλο το εύρος της περιοχής της Ειδομένης, λειτουργείς αποτρεπτικά προς αυτούς κλείνοντας τις τρεις διόδους προσωρινά. Πως;

Η Ειδομένη είναι μια περιοχή πεδινή με πρόσβαση από τους μετανάστες από τρεις οδούς λόγο μορφολογίας του εδάφους αλλά και την παρουσία του Αξιού ποταμού.

Προσωρινά τοποθετείς οχήματα αστυνομίας στα τρία σημεία και σε περίπτωση εντοπισμού μεταναστών άμεση μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας. Αυτό αρχικά θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, ενώ σε εύλογο χρονικό διάστημα θα διαδοθεί στους μετανάστες ότι η Ειδομένη που αποτελεί σημείο σύμβολο έκλεισε."
Τα τρία σημεία είναι η γέφυρα του Αξιού (οδική), η γέφυρα του τρένου στο Μικρόδασος και οι σημερινές γραμμές του τρένου από το Πολύκαστρο στο στενό στην Δογάνη.

Ίσως την σκέφτηκαν και άλλοι σαν αποτελεσματική λύση, αλλά πιθανόν αποτελεί μη συμφέρουσα για δικούς τους λόγους.

Όπως και να έχει οι ροή μεταναστών αυξάνεται, και αυτό ενισχύεται με την αδιαφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.